Κόσμος|17.09.2022 21:35

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα εγγόνια της στάθηκαν γύρω από το φέρετρο για 15 λεπτά - Το αντίο στη γιαγιά τους

Newsroom

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου έφθασαν στο Γουεστμίνστερ Χολ τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, μεταξύ των οποίων και ο πρίγκιπας Χάρι με τη στρατιωτική του στολή, προκειμένου να σταθούν γύρω από το φέρετρό της για 15 λεπτά σε ένδειξη τιμής. 

Τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, η Ζάρα Τίνταλ και ο Πίτερ Φίλιπς, η λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ και ο Τζέιμς, υποκόμης Σέβερν, έφτασαν στο Γουέστμινστερ λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα όπου πραγματοποίησαν 15λεπτη αγρυπνία.

Οι αδελφοί Ουίλιαμ και Χάρι - και οι δύο ντυμένοι με στολή - στάθηκαν φρουροί στην αναπαυτική κλίνη της βασίλισσας στο Westminster Hall το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ένα ρεύμα από πενθούντες περνούσε μετά από πολύωρη αναμονή στην ουρά.

Σύμφωνα με βασιλικές πηγές αν και ο Χάρι δεν είναι ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας του επετράπη από τον Βασιλιά Κάρολο να φορές τη στολή του για την αγρυπνία. 

Τη Δευτέρα η κηδεία

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα αρχίσει στις 13:00 ώρα Ελλάδος τη Δευτέρα στο αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο προτού η σορός της εκλιπούσας μεταφερθεί για την ταφή της στο κάστρο Γουίνδσορ σε κλειστό κύκλο.

Στις 08:30, το πρωί της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα και θα κλείσουν οι πόρτες για να προετοιμαστεί η τελετή. Λίγο μετά τις 12:35 η σορός της Βασίλισσας θα μεταφερθεί με κιλίβαντα του Βασιλικού Ναυτικού.Η πομπή θα ξεκινήσει στις 12:44.

Την πομπή θα συνοδεύουν ο Βασιλιάς Κάρολος, τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και μέλη του προσωπικού του. Η πομπή στις 12:52 θα φτάσει στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή.

Οι πόρτες του Αββαείου θα έχουν ανοίξει από τις 10 το πρωί για να πάρουν τις θέσεις τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με δυο λεπτών σιγή σε όλη την Επικράτεια.

Στην συνέχεια, η πομπή θα κατευθυνθεί στην Αψίδα του Γουέλινγκτον. Άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα ακολουθούν πεζή και άλλα με αυτοκίνητο.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο Μπινγκ Μπεν θα χτυπά πένθιμα και στις 15:00 ώρα Ελλάδος το φέρετρο της Βασίλισσας θα τοποθετηθεί σε νεκροφόρα.

Θα φτάσει στην είσοδο Shaw Farm του Γουίνδσορ στις 17:06 και εκεί θα ξεκινήσει η νέα τελετή στις 17:10. Ο Βασιλιάς και τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα φτάσουν στις 17:40.

Λίγο πριν τις 18:00, το φέρετρο της Βασίλισσας θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στις 21:40 θα γίνει η κηδεία σε κλειστό κύκλο της Βασίλισσας και στην συνέχεια θα ταφεί δίπλα στον σύζυγό της στο παρεκκλήσι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒρετανίαΒασίλισσα Ελισάβετκηδείααγρυπνίαειδήσεις τώρα