Κόσμος|25.09.2022 22:48

Μετά τη Μαχσά Αμινί: Αναφορές ότι δολοφονήθηκε η ιρανή διαδηλώτρια Χαντίς Νατζαφί - Γιατί βίντεό της είχε γίνει viral

Newsroom

Η Χαντίς Νατζαφί, μια νεαρή Ιρανή που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έγινε viral σε ένα βίντεο καθώς ετοιμαζόταν να συμμετάσχει σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για το θάνατο της Μαχσά Αμινί, σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Η Νατζαφί σκοτώθηκε την Τετάρτη στην πόλη Καράτζ, αφού δέχθηκε πυροβολισμούς από τις δυνάμεις ασφαλείας με πολλές σφαίρες στο πρόσωπο και τον λαιμό, ανέφερε την Κυριακή ο Ιρανός δημοσιογράφος Φαρζάντ Σεϊφκαράν, τον οποίο επικαλείται το δίκτυο Al Arabiya.

Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters το οποίο ανέφερε πως έλαβε την πληροφορία από ακτιβιστή με έδρα τις ΗΠΑ που ήλθε σε επικοινωνία με την αδελφή της Νατζαφί.

Ακτιβιστές δήλωσαν ότι η Νατζαφί ήταν η ίδια γυναίκα που εθεάθη να δένει τα μαλλιά της καθώς ετοιμαζόταν να συμμετάσχει σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε ένα βίντεο που έγινε viral. Η οικογένεια της Νατζαφί έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την κηδεία της την Κυριακή.

Ένα κύμα διαδηλώσεων έχει συγκλονίσει το Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου, μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθικής της χώρας επειδή φέρεται να μην τήρησε τον αυστηρό κώδικα ενδυμασίας της χώρας.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι, κυρίως διαδηλωτές αλλά και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των νυχτερινών κυρίως διαδηλώσεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙράνδιαδήλωσηΔιαδηλώσειςΜαχσά Αμινί