Κόσμος|20.02.2019 14:39

Πούτιν: Αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυρηνικά στην Ευρώπη, θα μας βρουν απέναντι

Newsroom

Σε οποιαδήποτε ανάπτυξη πυρηνικών όπλων ενδιάμεσης εμβέλειας στην Ευρώπη θα ανταποκριθεί η Ρωσία, ξεκαθάρισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στοχεύοντας όχι μόνο τις χώρες στις οποίες βρίσκονται οι πύραυλοι, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο της Ρωσίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία δεν θέλει αντιπαράθεση και δεν θα κάνει το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη πυραύλων σε απάντηση στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη συνθήκη πυρηνικών δυνάμεων (INF).   

Ωστόσο, ανέφερε ότι η αντίδραση της Ρωσίας σε οποιαδήποτε ανάπτυξη θα είναι αποφασιστική και ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ θα πρέπει να υπολογίζουν τους κινδύνους προτού πάρουν κάποια μέτρα.  

Ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύτηκε και για τη βελτίωση της κατάστασης των Ρώσων ήδη από φέτος. «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε, θα βελτιώσουμε την κατάσταση από τώρα. Από αυτή τη χρονιά οι Ρώσοι θα αισθανθούν βελτίωση», σημείωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος και στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, ανακοινώνοντας κυρίως μέτρα στήριξης των οικογενειών για να ευνοηθεί η γεννητικότητα.   

Μιλώντας για τη στήριξη του πληθυσμού, που έχει ανάγκη, ο ίδιος σημείωσε: «Σε πέντε χρόνια, περίπου εννέα εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να επωφεληθούν από μια στήριξη αυτού του είδους».   «Περισσότερα παιδιά, λιγότεροι φόροι», υπογράμμισε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος. 

ΗΠΑΡωσίαΒλαντίμιρ Πούτιν