Ουκρανία: Ελλάδα και Σλοβακία θα στείλουν τεθωρακισμένα, λέει η Γερμανίδα υπουργός άμυνας
NewsroomΚατά την επίσκεψή της στα γερμανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη Λιθουανία η υπουργός άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ, δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Σλοβακία θα ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με τεθωρακισμένα οχήματα.
Σύμφωνα με το CNN η υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για 100 οχήματα από τις δύο χώρες. «Ζούμε σε κρίσιμους καιρούς, και σε τέτοιες εποχές, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πού έχουμε κενά στην άμυνα», σημείωσε η Λάμπρεχτ. Η συμφωνία η χώρα μας να παραδώσει τα σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένα BMP-1 στην Ουκρανία, σε αντάλλαγμα με γερμανικά Marder είναι γνωστή από το καλοκαίρι.
Και άλλα οπλικά συστήματα θα παραδώσει η Γερμανία στην Ουκρανία
Επιπλέον, η Λάμπρεχτ ανακοίνωσε την παράδοση, από τη Γερμανία στην Ουκρανία και άλλων οπλικών συστημάτων, όπως το σύστημα αεράμυνας IRIS-T. Η Γερμανία θα δημιουργήσει ακόμα και μία νέα τεθωρακισμένη ταξιαρχία πεζικού η οποία θα μπορούσε, σε περιόδους ανάγκης, να αναπτυχθεί γρήγορα στη Λιθουανία.
- Εκτός ελέγχων ΚΤΕΟ 4 στα 10 οχήματα: Τι αλλάζει στη διαδικασία - Στο τραπέζι και ετήσιοι έλεγχοι για τα παλαιότερα
- Ταϊλάνδη: Η συνταρακτική ιστορία της Έμι, της 3χρονης που επέζησε από το μακελειό στον παιδικό σταθμό γιατί κοιμόταν
- Δηλητηρίαση μυστήριο σε σχολείο στο Μεξικό: 57 μαθητές στο νοσοκομείο από άγνωση ουσία - Τρίτο περιστατικό σε 2 εβδομάδες
- O Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν άπαιχτος και νίκησε εύκολα τον Στέφανο Τσιτσιπά στην Αστάνα
- Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα - Τι υποστήριξαν
- Η Πολεμική Αεροπορία αποκτά για πρώτη φορά ιπτάμενα τάνκερ - Τι είναι τα KC-390 και πώς αλλάζουν τις ισορροπίες
- Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι τέσσερις κρίσιμες και «ρευστές» πολιτείες στη μάχη για τη Γερουσία
- Το σατανικό σχέδιο της Σαραμπάν: Σκηνοθέτησε τον θάνατό της δολοφονώντας μια άγνωστη που γνώρισε στα social