Κόσμος|11.10.2022 20:32

Βασιλιάς Κάρολος: Στις 6 Μαΐου 2023 η τελετή στέψης

Newsroom

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί, στο Αββαείο του Ουέστμιντερ η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού, η τελετή θα αντανακλά τον ρόλο του μονάρχη σήμερα. Κατά την τελετή, η οποία αναμένεται να διατηρήσει στοιχεία προηγούμενων αντίστοιχων τέτοιων διοργανώσεων, θα στεφθούν ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος.

Λιτή και παραδοσιακή η τελετή

Ο Κάρολος θα χριστεί με άγιο λάδι, αγιασμένο λάδι, θα λάβει το σκήπτρο, το δαχτυλίδι της στέψης και τη σφαίρα του ενώ, στη συνέχεια, θα στεφθεί με το μεγαλοπρεπές στέμμα του Αγίου Εδουάρδου και θα ευλογηθεί από τον επικεφαλής της αγγλικανικής εκκλησίας. Η ίδια διαδικασία περίπου θα ακολουθηθεί και για τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα, όπως ακριβώς συνέβη και με τη βασιλομήτορα, το 1937.

 

«Η τελετή στέψης θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο και θα διεξαχθεί από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι. Κατά τη διάρκειά της θα στεφθεί η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ μαζί με τη βασιλική σύζυγο. Η στέψη θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει προς το μέλλον, ενώ θα έχει τις ρίζες της στις μακρόχρονες παραδόσεις και τη λαμπρότητα.Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω», σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΚαμίλαΒασιλιάς Κάρολοςειδήσεις τώραΒρετανία