Κόσμος|19.10.2022 10:36

Ρώσοι φαρσέρ έπιασαν στον ύπνο Ουκρανό αξιωματούχο: Τα Bayraktar ήταν για δημόσιες σχέσεις, καταστράφηκαν την πρώτη εβδομάδα

Newsroom

Μία... παράξενη είδηση μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN στη Ρωσία, Θανάσης Αυγερινός στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, ο επικεφαλής της ένωσης πολεμικών βιομηχανιών Ουκρανίας, Σεργκέι Μπασίνσκι έπεσε θύμα ρώσων φαρσέρ.

Πιο συγκεκριμένα, οι φαρσέρ κατάφεραν να του πιάσουν συζήτηση για την κατάσταση γύρω από τα τουρκικά drones Bayraktar διότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί «σε πεδίο βολής για όλους τους ενδιαφερόμενους», καθώς δοκιμάζονται εκεί δηλαδή οπλικά συστήματα.

Η φάρσα αυτή αποκαλύπτει ότι τα Bayraktar δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο φημίζονται. Ο ίδιος ο Μπασίνσκι αποκάλυψε ότι περισσότερο χρησιμοποιούνται για δημόσιες σχέσεις και διαφθορά παρά αποτελούν στην πραγματικότητα ένα αποτελεσματικό όπλο για τον πόλεμο.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος μιλούσε ελεύθερα γιατί θεωρούσε πως επρόκειτο για ιδιωτική συζήτηση με πρώην Αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα που διακρίνεται για την υποστήριξή που παρέχει στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της ένωσης πολεμικών βιομηχανιών Ουκρανίας ουσιαστικά είπε πως όλα τα Bayraktar που είχαν στη διάθεσή τους οι Ουκρανοί καταστράφηκαν από την πρώτη εβδομάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρώσοι φαρσέρειδήσεις τώραΡωσίαΟυκρανία