Κόσμος|20.10.2022 20:32

Υπουργείο Άμυνας στην Τουρκία: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για χρήση χημικών όπλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μαρία Ζαχαράκη

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προέβη σε ανακοίνωση προκειμένου να διαψεύσει τους ισχυρισμούς περί χρήσης χημικών όπλων από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μετά τις καταγγελίες της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας, Σεμπνέμ Κορούρ Φιναντζί, ότι "ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε χημικό αέριο με άμεσο στόχο το νευρικό σύστημα".

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Τ/ΥΠΑΜ:

«Ο αγώνας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεών μας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται με επιμονή και αποφασιστικότητα, με αυξανόμενη ένταση και ρυθμό.

Οι ισχυρισμοί ότι ‘χρησιμοποιούνται «χημικά όπλα» από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις’, οι οποίες έρχονται περιοδικά στην ημερήσια διάταξη από κύκλους που θέλουν να αμαυρώσουν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, τον οποίο οι φαντάροι μας συνεχίζουν με πολύ έντιμο και διαφανή τρόπο, και να επισκιάσουν την επιτυχία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι εντελώς αβάσιμες και μη ρεαλιστικές.

Όπως έχει εξηγηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, τα πυρομαχικά που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες δεν χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Αυτού του είδους τα πυρομαχικά δεν περιλαμβάνονται στο απόθεμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας στοχεύουν μόνο τρομοκράτες στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της αυτοάμυνας μας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε όλες τις επιχειρήσεις και επεμβάσεις, που πραγματοποιούνται μπροστά στα μάτια των γειτόνων μας και σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι σήμερα. Δείχνουν τη μέγιστη προσοχή και ευαισθησία για να διασφαλίσουν ότι δεν προκαλείται βλάβη σε πολίτες, ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία και το περιβάλλον.

Όλες αυτές οι προσπάθειες παραπληροφόρησης είναι οι μάταιοι αγώνες της τρομοκρατικής οργάνωσης και των συμμάχων της, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο της κατάρρευσης ως αποτέλεσμα του αποφασιστικού αγώνα των

Ηρώων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μας και αναζητούν διέξοδο με ψεύτικα και ανήθικα μέσα έξω από τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται. Οι τρομοκράτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραδοθούν στη δικαιοσύνη.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με επιμονή και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

χημικάΈνοπλες Δυνάμειςειδήσεις τώραΤουρκία