Τουρκία: Το λιμενικό εξοπλίζεται με drone Bayraktar
Μαρία ΖαχαράκηΜε τα προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar ΤΒ2 εξοπλίζεται το τουρκικό λιμενικό, προκειμένου να καταγράφει/κατασκοπεύει τις ελληνικές λιμενικές αρχές στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο με τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, δήλωσε σχετικά ότι: «Συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε τις δυνάμεις ασφαλείας μας με εθνικά συστήματα. Παραδώσαμε 6 UAVs Bayraktar TB2 με 6 εγχώριες κάμερες CATS στη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος. Τα TB2 μπήκαν στο απόθεμα της Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος για πρώτη φορά. Έτσι, οι θηριωδίες που διαπράττει η Ελλάδα κατά των μεταναστών στο Αιγαίο θα καταγράφονται από τα UCAV Bayraktar».
Τα τουρκικά ΜΜΕ αντίστοιχα αναφέρουν ότι η Τουρκία, η οποία παρακολουθεί τη συγκέντρωση όπλων της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου και τη σκληρή πολιτική της έναντι των μεταναστών, θα αυξήσει την αποτελεσματικότητά της στην περιοχή με τα συγκεκριμένα drones.
- Κρίσιμες ώρες στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί, μπλακ άουτ και 2.000 νέοι Ρώσοι στρατιώτες - «Θέλουν να μας σκοτώσουν, αλλά δεν φοβόμαστε πια»
- Τσαβούσογλου: Δεν έχει σημασία ποιος είναι πίσω από Ελλάδα και Κύπρο, αλλά ποιος είναι απέναντί τους
- Self test... 2 σε 1: Έφτασαν τα διπλά τεστ κορονοϊού και γρίπης στην Ελλάδα - Πώς λειτουργούν
- Φυσικό αέριο: Βουτιά των τιμών μετά την υποχώρηση της Γερμανίας για το πλαφόν
- Το φαινόμενο ΛΕΞ επέστρεψε: Νέο ρεκόρ στη συναυλία του – Πάνω από 25.000 άνθρωποι θα βάλουν «φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
- Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
- Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
- Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, «μηνύματα» Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια