Κόσμος|25.10.2022 19:51

Ο Καντιρόφ ξαναχτυπά: Ζητά τον αφανισμό των oυκρανικών πόλεων - «Δεν πρέπει ούτε να σκέφτονται να πυροβολούν εναντίον μας»

Newsroom

Συνεχίζει τις εμπηστικές τοποθετήσεις του ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ραμζάν Καντίροφ σε ανάρτησή του στο Telegram εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις «ασθενείς απαντήσεις» του ρωσικού στρατού και ζήτησε «να αφανισθούν από προσώπου γης οι ουκρανικές πόλεις» «εάν πέσει κάποιο βλήμα» στη ρωσική πλευρά.

«Εμείς απαντούμε... αλλά έτσι αδύναμα απαντούμε κατά την άποψή μου. Εάν πέσει κάποιο βλήμα στην πλευρά μας, στην περιοχή μας, πρέπει να αφανισθούν από προσώπου γης οι πόλεις, για να φαίνεται ο μακρινός ορίζοντας, για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει ούτε καν να σκέφτονται να πυροβολούν εναντίον μας. Δεν χρειάζεται να κοιτάζουμε τι θα γίνει αύριο, εάν πάρουμε κάποιες αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα ο Καντίροφ είχε καλέσει το Κρεμλίνο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος, σημειώνοντας πως «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων».

Ο Τσετσένος ηγέτης έχει, επίσης, δηλώσει επανειλημμένα πως ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να λέγεται πόλεμος και όχι ειδική στρατιωτική επιχείρηση, όπως απαιτεί η ρωσική ρυθμιστική εποπτική αρχή των μέσων ενημέρωσης, καθώς οι εχθροπραξίες διεξάγονται ήδη στο «δικό μας έδαφος».

Κατά την άποψή του η Δύση έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες να δώσει απαντήσεις, γι 'αυτό δεν θα γίνουν τα πράγματα χειρότερα. 

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟυκρανίαπόλεμοςΡωσίαΤσετσενίαειδήσεις τώρα