Κόσμος|26.10.2022 19:21

Τουρκία: Λάβρος κατά Άδωνι Γεωργιάδη ο υπουργός οικονομικών - Τον κατηγορεί για ασέβεια

Newsroom

Για ασέβεια κατηγόρησε τον Έλληνα Υπουργό Ανάπτυξης ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών, Νουρεντίν Νεμπατί, επειδή όπως ισχυρίστηκε στο 6ο Συνέδριο Πρωτοβουλίας για Μελλοντικές Επενδύσεις στο Ριάντ προέβη σε βαριές κατηγορίες κατά της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου.

Ο Τούρκος Υπουργός από το Ριάντ είπε ότι «χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν εδώ για να μιλήσουν για επενδύσεις και συνεργασίες, αλλά χθες μάθαμε ότι ο Έλληνας Υπουργός (σ.σ. στο Συνέδριο συμμετέχει ο Έλληνας Υπ. Ανάπτυξης) προέβη σε βαριές κατηγορίες κατά της χώρας μας και του Προέδρου μας αναφερόμενος σε διμερή θέματα, με τρόπο εντελώς αντίθετο με το κλίμα εδώ, σε αυτή τη διεθνή εκδήλωση». «Η μεταφορά ενός διμερούς θέματος σε αυτήν την πολύτιμη πλατφόρμα είναι πρώτα απ' όλα ασέβεια προς τον οικοδεσπότη και μετά προς όλους τους συμμετέχοντες εδώ. Η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από αυτά τα κόμπλεξ της…», ανέφερε.

«Αιώνας της Τουρκίας»

‘Όπως είπε «τελειώνοντας, εύχομαι οι συνομιλίες και οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο αυτής της πολύτιμης εκδήλωσης να συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση και επιτάχυνση των επενδύσεων και των οικονομικών μας σχέσεων. Ο τίτλος αυτής της συνεδρίας είναι "Ο αιώνας της Ευρασίας", έτσι δεν είναι; Ναι, αλλά ταυτόχρονα, αυτός ο αιώνας θα είναι ο "Αιώνας της Τουρκίας"».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαειδήσεις τώραυπουργός ΟικονομικώνΆδωνις ΓεωργιάδηςΡιάντ