Κόσμος|21.02.2019 18:49

Fortnite: «Διαζύγιο» από το Youtube εξαιτίας παιδόφιλων

Newsroom

Η εταιρεία Epic Games που κυκλοφορεί το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι «Fortnite» ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις διαφημίσεις της από το Youtube, καθώς παρατηρήθηκαν περιστατικά σχολιασμού σε αυτές από παιδόφιλους. Είναι η δεύτερη εταιρεία μετά τη Nestlé που προβαίνει σε αυτή την απόφαση για τον συγκεκριμένο λόγο. 

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει αποτελεί μία πρόκληση για την πλατφόρμα του Youtube καθώς αυτό δεν σημαίνει ότι τα βίντεο από μόνα τους είναι προβληματικά. Ως προς το περιεχόμενό τους πρόκειται για «αθώα» βίντεο όπου μικρά κορίτσια και αγόρια ασκούν διάφορες καθημερινές δραστηριότητες. Το ζήτημα ξεκινά από τα σχόλια κάτω από τα βίντεο, όπου διάφοροι χρήστες του Youtube γράφουν προκλητικά μηνύματα δίνοντας οδηγίες για το πού να σταματούν το βίντεο ώστε να έχουν τις επιθυμητές εικόνες των παιδιών. 

Καθώς ο αλγόριθμος της πλατφόρμας είναι έτσι φτιαχμένος ώστε να προτείνει στους χρήστες βίντεο που τους «ενδιαφέρουν» βάσει των επιλογών τους, από το ένα περιεχόμενο με παιδιά οδηγούνται στο άλλο, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα περιστατικά σχολιασμού παιδόφιλων στις σχετικές αναρτήσεις. 

Από την πλευρά του Youtube, εκπρόσωπος της εταιρείας σχολίασε σχετικά με την απόφαση της Epic Games: «Οποιοδήποτε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων, που θέτει σε κίνδυνο ανηλίκους θεωρείται απαράδεκτο και ως εταιρεία έχουμε σαφή πολιτική που το απαγορεύει. Λαμβάνουμε άμεση δράση διαγράφοντας λογαριασμούς και κανάλια, αναφέροντας οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα και απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σε δεκάδες εκατομμύρια βίντεο που περιέχουν ανηλίκους. Υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ως προς τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και τον γρηγορότερο εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων». 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

youtubeπαιδόφιλοιFortnite