Κόσμος|27.10.2022 15:56

«Kia Challenge»: Το νέο φονικό trend στο TikTok – Νεκροί 4 νεαροί σε δυστύχημα με κλεμμένο αυτοκίνητο

Newsroom

Αναγνωρίστηκαν οι τέσσερις έφηβοι που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Μπάφαλο των ΗΠΑ, ενώ επιχειρούσαν μια πρόκληση του TikTok που ενθάρρυνε την κλοπή αυτοκινήτων - με μια νεαρή μητέρα μεταξύ των θυμάτων.

Οι Marcus Webster, 19 ετών, Swazine Swindle, 17 ετών, Kevin Payne, 16 ετών, και Ahjanae Harper, 14 ετών, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Δευτέρας, επιβεβαίωσε την Τρίτη η δημοσιογράφος του WGRZ Claudine Ewing.

Ο οδηγός, 16 ετών, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο, ενώ ένας πέμπτος επιβάτης, ένα 14χρονο κορίτσι, νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Erie County Medical Center.

Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο Twitter, ένας ντόπιος λέει ότι η Harper είχε πρόσφατα γεννήσει ένα κοριτσάκι. «Ήταν μια νεαρή μητέρα», θυμάται ο άνδρας. «Σίγουρα περνούσε πολύ χρόνο με την κόρη της».

Η Harper επρόκειτο να γιορτάσει τα 15α γενέθλιά της την 1η Νοεμβρίου. Η οικογένειά της ξεκίνησε ένα GoFundMe 15.000 δολαρίων προς τιμήν της την Τρίτη. Η αδελφή της Swindle, Nashira Anderson, δήλωσε στο WIBV ότι ο έφηβος απολάμβανε να παίζει μπάσκετ και ήταν γνωστός για την ανόητη προσωπικότητά του.

Ο Webster, εν τω μεταξύ, λέγεται ότι ήταν ένας σκληρά εργαζόμενος που συνδύαζε το σχολείο και τη δουλειά του.

Ο οδηγός του Kia, το οποίο δηλώθηκε ως κλεμμένο το βράδυ της Κυριακής, κατηγορείται έκτοτε για μη εξουσιοδοτημένη χρήση οχήματος και εγκληματική κατοχή κλοπιμαίων. Αναμένεται να επανέλθει στο δικαστήριο τον Νοέμβριο.

Οι έφηβοι πιστεύεται ότι κατέστρεψαν το αυτοκίνητο ενώ προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν το «Kia Challenge», μια τάση του TikTok που δείχνει στους χρήστες πώς να εκκινήσουν αυτοκίνητα χωρίς να έχουν το κλειδί

Ο αστυνομικός διευθυντής του Μπάφαλο Τζόζεφ Γκραμάλια δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι η αστυνομία έχει παρατηρήσει μια έξαρση στις κλοπές αυτοκινήτων από τότε που η πρόκληση έγινε viral. Ακόμα κι έτσι, οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί ότι μια διαδικτυακή πρόκληση μπορεί να εμπνεύσει τυχαίους ανθρώπους να διαπράξουν μια παράνομη πράξη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TikTokτροχαίο δυστύχημαειδήσεις τώραΗΠΑ