Κόσμος|01.11.2022 16:25

«Είμαι κατά της δολοφονίας των ειρηνικών ανθρώπων»: Ρώσος ολιγάρχης απαρνείται την υπηκοότητά του

Newsroom

Tην υπηκοότητα του απαρνήθηκε ο Ρώσος επιχειρηματίας Όλεγκ Τινκόφ, σημειώνοντας ότι δε θέλει να συσχετίζεται με τον «φασισμό ή με ανθρώπους που συνεργάζονται με δολοφόνους».

«Αποφάσισα να απαρνηθώ τη ρωσική υπηκοότητα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Είμαι κατά αυτού του πολέμου και της δολοφονίας των ειρηνικών ανθρώπων» έγραψε στο Instagram o ιδρυτής της Tinkoff Bank.

Ο Τγικανόφ από την αρχή του πολέμου Ουκρανία δεν έκρυψε την αντίθεση του στη «στρατιωτική επιχείρηση» του Πούτιν. Τον Απρίλιο να αναγκάστηκε να πουλήσει το 35% του μεριδίου του στην TCS στον Ρώσο μεγιστάνα Βλαντίμιρ Ποτάνιν.

Ο ίδιος έκανε, επίσης, γνωστό έχει μηνύσει την τράπεζα για να την αναγκάσει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομά του. Από την πλευρά της η τράπεζα υποστηρίζει ότι έχει πλήρη νομικά δικαιώματα στη χρήση του εμπορικού σήματος Tinkoff.

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στον μεγιστάνα, του οποίου η πε ριουσία αγγίζει τα 10 δις, πριν πουλήσει το μερίδιο του. Ο Τινκόφ πιστεύεται ότι ζει στο Λονδίνο, όπου υποβλήθηκε σε πολυετή θεραπεία για λευχαιμία. Στο παρελθόν είχε δηλώσει πως δεν έχει πλέον επιχειρηματικά συμφέροντα στη Ρωσία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΡωσίαυπηκοότηταΟυκρανίαπόλεμοςεπιχειρηματίας