Κόσμος|10.11.2022 16:23

Υπόθεση «Κωσταλέξι» στη Γερμανία: 8χρονη ζούσε κλειδωμένη σε δωμάτιο όλη της τη ζωή!

Newsroom

Μια σοκαριστική υπόθεση κακοποίησης παιδιού από τη Γερμανία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, που θυμίζει την υπόθεση «Κωσταλέξι» που είχε συνταράξει το πανελλήνιο.

Ένα κοριτσάκι 8 ετών φέρεται να ζούσε κλειδωμένο από την ηλικία του ενός έτους στο σπίτι του. Μάλιστα, οι ερευνητές που το βρήκαν ανέφεραν πως είναι τόσο υποανάπτυκτο σωματικά, που μετά βίας μπόρεσε να ανέβει μια σκάλα. Τα γερμανικά ΜΜΕ αποκαλούν το κοριτσάκι «Μαρία».

Σύμφωνα με την Guardian, το παιδί είχαν κλειδωμένο στο δωμάτιο η μητέρα του, η γιαγιά και ο παππούς στο Άττεντορν, μια πόλη 25.000 κατοίκων ανατολικά της Κολωνίας.

«Δεν μπόρεσε (στη ζωή της) να πάρει μια γεύση από τον έξω κόσμο», ανέφερε ένας εισαγγελέας σε τοπική εφημερίδα.

Οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί μετά την απελευθέρωσή του στις 23 Σεπτεμβρίου δεν διαπίστωσαν σημάδια σωματικής κακομεταχείρισης ή υποσιτισμού, ανέφεραν οι δημοτικές αρχές σε ανακοίνωσή τους. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εξέτασης φέρεται να δήλωσε ότι δεν είχε δει ποτέ δάσος, δεν είχε βρεθεί σε λιβάδι και δεν είχε μεταφερθεί ποτέ με αυτοκίνητο.

Ενώ το κορίτσι μπορούσε να μιλήσει και να περπατήσει, σύμφωνα με τον εισαγγελέα «μετά βίας μπορούσε να ανέβει μόνη τις σκάλες ή να περιηγηθεί σε ανώμαλο έδαφος».

Ο λόγος για τον οποίο το κοριτσάκι ήταν κρυμμένο από το κοινό για σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του παραμένει ασαφής, καθώς η μητέρα και οι παππούδες της φέρονται να αρνήθηκαν να δώσουν απαντήσεις κατά τη διάρκεια της αστυνομικής ανάκρισης.

Ο πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος ήταν ήδη σε διάσταση με τη μητέρα όταν γεννήθηκε, δήλωσε ότι είχε βρει ένα σημείωμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του όταν το κορίτσι ήταν περίπου έξι μηνών, το οποίο τον ενημέρωνε για την πρόθεση της πρώην συντρόφου του να μετακομίσει στην Ιταλία με το παιδί.

Μάλιστα, η μητέρα φέρεται να είχε ενημερώσει τις τοπικές Αρχές πως είχε μετακομίσει στην Καλαβρία της Ιταλίας στα μέσα του 2015.

Ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε στην πρόνοια τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι είχε δει επανειλημμένα τη μητέρα στην γερμανική πόλη. Οι Αρχές ανέκριναν τους παππούδες από τη μητέρα του κοριτσιού, αλλά ενημερώθηκαν ότι διέμεναν στην Ιταλία.

Μόλις τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους οι τοπικές Αρχές διερεύνησαν εκ νέου το πού βρισκόταν το παιδί, αφού ένα παντρεμένο ζευγάρι που μετακόμισε κοντά τους, ενημέρωσε την αστυνομία για μια φήμη ότι η 8χρονη ήταν κλειδωμένη στο σπίτι των παππούδων της για χρόνια.

Οι συγγενείς της μητέρας είπαν στους ερευνητές δεν είχε ζήσει ποτέ στην Ιταλία και ότι επικοινωνούσαν μέσω γερμανικού σταθερού τηλεφώνου, ισχυρισμός που επιβεβαιώθηκε.

Μετά από δικαστική εντολή, η αστυνομία και οι υπάλληλοι της πρόνοιας βρήκαν το κορίτσι στο σπίτι των παππούδων του.

Η εισαγγελία διεξάγει έρευνα κατά της μητέρας και των παππούδων του παιδιού για φυλάκιση και κακομεταχείριση ανηλίκου.

Η μητέρα, η οποία φέρεται να είναι 47 ετών, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοποίηση παιδιώνειδήσεις τώραΓερμανίαΚωσταλέξι