Κόσμος|08.11.2022 22:17

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα θα εστιάσει στην προετοιμασία για πόλεμο

Newsroom

Κίνα θα ενισχύσει τώρα πλήρως τη στρατιωτική εκπαίδευση και προετοιμασία για οποιονδήποτε πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο Σι, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τον περασμένο μήνα ο Σι Τζινπίνγκ ζήτησε ταχύτερη στρατιωτική ανάπτυξη, «αυτοδυναμία και δύναμη» στην τεχνολογία και υπεράσπιση των συμφερόντων της Κίνας στο εξωτερικό, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την πιθανότητα σύγκρουσης.

Η ανακοίνωση του Κινέζου προέδρου, ότι η χώρα θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία για έναν πόλεμο, εγείρει φόβους για πιθανή κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν, που η Κίνα θεωρεί ότι αποτελεί μέρος της επικράτειάς της.

Συγκεκριμένες δράσεις για τον εκσυγχρονισμό της εθνικής άμυνας

Ο Σι Τζινπίνγκ επιθεώρησε σήμερα το κέντρο διοίκησης της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής (CMC) και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της στρατιωτικής εκπαίδευσης και του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Αφού ενημερώθηκε από τους επιτελείς, ο πρόεδρος Σι δήλωσε ότι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων οφείλει να ακολουθήσει τη στρατηγική που χάραξε το 20ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για τον εκσυγχρονισμό της εθνικής άμυνας.

Επισημαίνοντας τις αλλαγές που συντελούνται σε διεθνές επίπεδο, τόνισε ότι η εθνική ασφάλεια της Κίνας βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξημένη αστάθεια και αβεβαιότητα και ζήτησε από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων να διαφυλάξει με αποφασιστικότητα την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΣι ΤζινπίνγκΚίναπόλεμος