Κόσμος|08.11.2022 22:53

Πονοκέφαλος για τον Ρίσι Σουνάκ: Παραιτήθηκε από υπουργός ο Γκάβιν Γουίλιαμσον μετά από καταγγελίες για μπούλινγκ

Newsroom

Η πρώτη παραίτηση από το υπουργικό συμβούλιο του Ρίσι Σουνάκ στη Βρετανία, είναι γεγονός: Ο Γκάβιν Γουίλιαμσον παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου, έπειτα από καταγγελίες για εκφοβιστική συμπεριφορά.

Στην επιστολή παραίτησής του που κοινοποίησε στο Twitter, ο κ. Γουίλιαμσον είπε ότι «διαψεύδει τον χαρακτηρισμό αυτών των ισχυρισμών», αλλά ότι οι ισχυρισμοί «έγιναν αντιπερισπασμός για το καλό έργο που κάνει αυτή η κυβέρνηση για τον βρετανικό λαό».

Επίσημη καταγγελία κατά του Γουίλιαμσον από πρώην ανώτερο δημόσιο υπάλληλο

Ένας πρώην ανώτερος δημόσιος υπάλληλος ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι ο Γουίλιαμσον απείλησε πως θα του «κόψει το λαιμό», και υπέβαλε επίσημη καταγγελία εναντίον του πρώην υπουργού.

Οι ισχυρισμοί αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στον Guardian τη Δευτέρα και περιλάμβαναν ισχυρισμούς ότι ο Γουίλιαμσον, ο οποίος ήταν τότε υπουργός Άμυνας, είπε σε άλλη περίπτωση στον υπάλληλο να «πηδήξει από το παράθυρο».

Ο αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η συμπεριφορά του ισοδυναμούσε με μια συνεχή εκστρατεία εκφοβισμού. Ο πρώην δημόσιος υπάλληλος δήλωσε στο Sky News ότι «τα λόγια και οι πράξεις του είχαν ακραίες επιπτώσεις στην ψυχική μου υγεία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒρετανίαΥπουργικό Συμβούλιοειδήσεις τώραΡίσι Σούνακ