Κόσμος|10.11.2022 20:50

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πρώτη φρεγάτα Belh@rra: Θα ενταχθεί στο γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φρεγάτα Belharra/Naval Group - Gallery
Φρεγάτα Belharra/Naval Group - Gallery
Φρεγάτα Belharra/Naval Group - Gallery
Φρεγάτα Belharra/Naval Group - Gallery

Τις πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της φρεγάτας Belh@rra που θα παραχωρηθεί στο γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, φέροντας την ονομασία «Ναύαρχος Ρονάρ» δημοσίευσε η γαλλική Naval Group.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, η φρεγάτα εξέρχεται από το ναυπηγείο της Λοριάν, ενώ σύμφωνα με τη Naval Group, το πλοίο φέρει ολοκληρωμένο τον ιστό με το ραντάρ Sea Fire 500. Αξίζει να σημειωθεί πως η επόμενη φρεγάτα που θα βγει από το ίδιο ναυπηγείο σε περίπου ένα έτος, θα παραχωρηθεί στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό με την ονομασία «Κίμων» προς τα τέλη του 2024.

Νωρίτερα η πρώτη Belharra στην Ελλάδα

Σημειώνεται πως η τελετή καθέλκυσης έγινε προ ημερών παρουσία του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και του αρχηγού του Ελληνικού Ναυτικού. Οι εργασίες φαίνεται για την πρώτη ελληνική Belharra μάλιστα, προχωρούν πολύ γρηγορότερα από το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα και τόσο το Γαλλικό όσο και το Ελληνικό Ναυτικό αναμένεται να παραλάβουν τα πλοία νωρίτερα. Μάλιστα το Ελληνικό Ναυτικό αναμένεται να πάρει το πλοίο στις αρχές του 2025, πριν το Φεβρουάριο μήνα, ενώ αναμενόταν να τις παραλάβει τον Μάρτιο. 

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

belharraΠολεμικό Ναυτικόφρεγάτεςειδήσεις τώρα