Κόσμος|13.11.2022 15:40

Μεγάλη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Newsroom

Έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Ιστικλάλ στη συνοικία Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία. Στην περιοχή στάλθηκε μεγάλος αριθμός υγειονομικών και αστυνομικών ομάδων.

Ο ανταποκριτής του DHA ανέφερε ότι υπήρχαν 11 τραυματίες στην περιοχή του συμβάντος, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Οι πολίτες απομακρύνονται από την περιοχή. Ακούστηκε μια τεράστια έκρηξη. Αφού ακούστηκε το περιστατικό, πυροσβέστες και ασθενοφόρα στάλθηκαν στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν από τον ασύρματο της πυροσβεστικής, υπάρχουν πολλοί τραυματίες στο σημείο. Δεν είναι ακόμη σαφές αν η έκρηξη έγινε στο κτίριο ή στο δρόμο.

Αναφέρθηκε ότι η έκρηξη ακούστηκε επίσης από τις γύρω περιοχές Besiktas και Sisli λόγω της μεγάλης έντασής της.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε δήλωσή του: «Σήμερα, γύρω στις 16.20, σημειώθηκε έκρηξη στην οδό Taksim Istiklal στην περιοχή μας Beyoglu. Στο σημείο έσπευσαν οι ομάδες μας της αστυνομίας, της υγειονομικής υπηρεσίας, της πυροσβεστικής και της AFAD. Υπάρχουν θύματα και τραυματίες. Οι εξελίξεις θα κοινοποιηθούν στο κοινό» δήλωσε.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN Μαρία Ζαχαράκη, οι αρχές μιλούν με κάθε επιφύλαξη για βομβιστική επίθεση που φαίνεται να έχει αρκετούς τραυματίες ενδεχομένως να έχει και θύματα.

Μάλιστα όπως μετέδωσε η Αλεξία Τασούλη, το σημείο της έκρηξης είναι κοντά στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο φυσικά ήταν κλειστό λόγω Κυριακής.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

έκρηξηΚωνσταντινούποληειδήσεις τώραΤουρκία