Κόσμος|14.11.2022 11:10

Κωνσταντινούπολη: Τα πρόσωπα της τραγωδίας - Ένα 3χρονο κοριτσάκι με τον πατέρα του στα θύματα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)

Η Τουρκία θρηνεί τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στα οποία είναι και ένα κοριτσάκι μόλις τριών ετών με τον πατέρα της.

Οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι νεκροί από την επίθεση είναι δύο άνδρες, δύο γυναίκες και δύο παιδιά, όλοι τους Τούρκοι. Ανάμεσά τους είναι και ο 34χρονος Γιουσόφ Μεϊντάν με την 3χρονη κόρη του Γιοσούφ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, νεκρές είναι και η 38χρονη Αρζού Οζσόι και η 15χρονη κόρη της Γιαμούρ Ουτσάρ, καθώς και ένα ζευγάρι, ο 40χρονος Αντέμ Τοπκάρα και η 27χρονη σύζυγός του, Ελίφ.

Η επίθεση, για την οποία δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάληψη της ευθύνης, πέρα από το ότι σκότωσε έξι ανθρώπους, τραυμάτισε άλλους 81, περίπου οι μισοί εκ των οποίων νοσηλεύονται σε νοσοκομεία

Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τις κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας —η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες»— πως βρίσκονταν πίσω από τη χθεσινή επίθεση.

«Εκτιμάμε πως η διαταγή για την επίθεση δόθηκε από το Κομπάνι», είπε ο κ. Σοϊλού.

Η συγκεκριμένη πόλη είναι πασίγνωστη εξαιτίας της μάχης του 2015, όταν οι κουρδικές δυνάμεις απώθησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Το Κομπάνι ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), των οποίων οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), σύμμαχοι του PKK, είναι η κύρια συνιστώσα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βομβιστική επίθεσηΚωνσταντινούποληειδήσεις τώραΤουρκίαέκρηξη