Κόσμος|14.11.2022 18:04

Μυστηριώδης εξαφάνιση του «μασέρ του Πούτιν»: Ο ολιγάρχης που ήξερε «πολλά μυστικά» του Ρώσου προέδρου

Newsroom

Μυστήριο τυλίγει την εξαφάνιση ενός ολιγάρχη από τη Ρωσία, του επονομαζόμενου και «μασέρ του Πούτιν», λίγες ημέρες πριν ο γιος του βρεθεί νεκρός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο Konstantin Goloshchapov, 67 ετών, πέρασε τα σύνορα από τη Ρωσία για τη Λευκορωσία τον Ιούνιο στο τιμόνι της BMW του γιου του Dmitry, αφού φέρεται να έλαβε μια πληροφορία ότι επρόκειτο να γίνει έφοδος στις επιχειρήσεις του με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, σύμφωνα με τη Daily Mail.


Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο 29χρονος γιος του εντοπίστηκε νεκρός και είχε ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις επενδυτικές συμμετοχές του Goloshchapov - συμπεριλαμβανομένων των μετοχών των εταιρειών ύδρευσης και ηλεκτρικής ενέργειας της Αγίας Πετρούπολης Vodokanal και Lenenergo.

Αν και η φυγή του Goloshchapov από τη Ρωσία συνέβη πριν από μήνες, τα γεγονότα μόλις τώρα ήρθαν στο φως από ρωσικές εφημερίδες που ανέδειξαν τους στενούς δεσμούς του με το Κρεμλίνο - με τον δισεκατομμυριούχο να λέγεται ότι γνώριζε πολλά από τα προσωπικά μυστικά του Πούτιν.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης απέκτησαν μια φωτογραφία που λέγεται ότι τον δείχνει να περνάει τα σύνορα με τη Λευκορωσία, ενώ «κάνει μια αγενή χειρονομία» στην κάμερα, μεταδίδει η Daily Mail.

Η τρέχουσα θέση του Konstantin είναι άγνωστη, αν και πιστεύεται ότι κατέχει τόσο ελληνικό όσο και κροατικό διαβατήριο. Η αιτία του θανάτου του γιου του - ο οποίος συνδεόταν με τις επιχειρηματικές συναλλαγές που ερευνώνται τώρα - είναι επίσης ασαφής.

Την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, στενός σύμμαχος του Πούτιν Αλεξάντερ Μπεγκλόφ, κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του γιου του Ρώσου μεγιστάνα σε ένα νεκροταφείο της πόλης σε μια προφανή ένδειξη σεβασμού.

Ο Goloshchapov έγινε πλούσιος εν μέσω υποψιών για επιχειρηματικές συναλλαγές που συνδέονται με επίσημες δομές στο Κρεμλίνο και στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη. Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι οι βαθιά στενοί προσωπικοί δεσμοί του με τον Πούτιν.

Μια εκδοχή λέει ότι αυτό ξεκίνησε από την εποχή που ο πρόεδρος ήταν πράκτορας της KGB, όταν ο Goloshchapov ήταν «πληροφοριοδότης» των μυστικών υπηρεσιών για το λαθρεμπόριο εικόνων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΡωσίαΒλαντίμιρ Πούτινειδήσεις τώραεξαφάνιση