Κόσμος|15.11.2022 10:49

Κωνσταντινούπολη: Σήμερα επιστρέφει η Ελληνίδα τραυματίας της επίθεσης - «Θέλανε να της χρεώσουν τα νοσήλια» λέει ο δικηγόρος της

Newsroom

Σήμερα, Τρίτη, 15/11 επιστρέφει η νεαρή Ελληνίδα από την Κωνσταντινούπολη που τραυματίστηκε από την βομβιστική επίθεση στην πλατεία Ταξίμ.

Ο δικηγόρος της οικογένειάς της μίλησε στο Open για τα όσα έγιναν ενώ όπως αποκάλυψε, η Ελληνίδα δεν είχε και την καλύτερη αντιμετώπιση από τις τουρκικές Αρχές ενώ ήθελαν να της χρεώσουν τα νοσήλια.

Όπως διηγήθηκε ο Απόστολος Λύτρας: «Με ενημέρωσε χτες η οικογένεια πως υπήρχε τρομερό πρόβλημα στην επικοινωνία. Αντιλαμβάνεστε πως όταν η οικογένεια και ακούει πως το παιδί τους είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης και έχει τραυματιστεί. Αντιλαμβάνεστε το σοκ.

Μέσω του υπουργείου Υγείας η ανταπόκριση ήταν άμεση και επιστρέφει σήμερα η κοπέλα. Νομίζω θα είναι περίπου στις 12 – 1 στην Ελλάδα. Για να υπάρχει μεγαλύτερη καθυστέρηση θα έρθει οδικώς και όχι αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη από την Κωνσταντινούπολη».

«Τα θύματα τρομοκρατικής επίθεσης δικαιούνται αποζημίωση», απάντησε σε ερώτηση γιατί ανέλαβε ως δικηγόρος της υπόθεση.

Όπως σημείωσε ο κ. Λύτρας, «εάν δεν υπήρχε ένα ζευγάρι, μπροστά της την ώρα της έκρηξης, το οποίο σκοτώθηκε, θα είχε σκοτωθεί και η κοπέλα».

Από την επίθεση της έχει μείνει ένα θραύσμα στο πόδι της και θα πρέπει να το αφαιρέσει στην Ελλάδα.

Ερωτώμενος εάν η κοπέλα είχε καλή αντιμετώπιση από τις τουρκικές αρχές, απάντησε πως «δεν θα ήθελα να επεκταθώ ξέρω ότι θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη. Προφανώς και όλοι το γνωρίζουμε ή έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι εάν σου συμβεί οτιδήποτε στην Τουρκία έχεις πάντα το φόβο της ταλαιπωρίας».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως «της είπαν ότι πρέπει να καταλάβει όλα τα χρήματα για τη νοσηλεία η ίδια, παρ΄ότι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Ότι χρήματα είχε, γιατί πήγε για διακοπές οπότε δεν είχε πολλά. Εάν υπήρχε νοσηλεία δεν θα της επέτρεπαν να φύγει, εάν δεν πλήρωνε», τόνισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ