Κόσμος|21.11.2022 13:57

Γκάφα ολκής από τον γερμανικό στρατό: Μοίρασαν στολές με αρχικά «SS»

Newsroom

Σε γκάφα τεραστίων διαστάσεων υπέπεσε ο γερμανικός στρατός που έβαλε ξανά τα αρχικά «SS» στα ρούχα των Γερμανών στρατιωτών. Τα αρχικά «SS» έχουν συνδεθεί με τα περιβόητα ναζιστικά τάγματα εφόδου Ες Ες. Όταν έγινε αντιληπτή η γκάφα, οι Γερμανοί στρατιώτες έλαβαν οδηγίες να σκίσουν άμεσα τις ετικέτες μεγέθους, από τις νέες στολές παραλλαγής τους.

Το λάθος στις ταμπέλες του στρατιωτικού ρουχισμού

Ειδικότερα, πριν λίγες εβδομάδες το γερμανικό υπουργείο Άμυνας μοίρασε περίπου 313.000 σετ μαχητικού ρουχισμού, κράνη, υπνόσακους και αδιάβροχα μπουφάν και παντελόνια, στα στρατεύματα.

Ενώ τα περισσότερα επισημάνθηκαν σύμφωνα με τους συνήθεις όρους στην αγγλική γλώσσα για τα μεγέθη τους — S, M, L και XL — τα ακόμα μικρότερα μεγέθη από το S ταξινομήθηκαν ως SS.

Η ιστορία των γραμμάτων «SS»

Τα γράμματα «SS» συνδέονται με το Schutzstaffel, τα περιβόητα ναζιστικά τάγματα εφόδου Ες Ες που εξελίχθηκαν σε παραστρατιωτική οργάνωση και που σκόρπισε τον τρόμο στα εδάφη του Τρίτου Ράιχ και πραγματοποίησαν μεγάλο μέρος του Ολοκαυτώματος. Είναι παράνομη η εμφάνιση των συμβόλων της ομάδας στη Γερμανία και ο συνδυασμός «SS» απαγορεύεται επίσης από τις πινακίδες των αυτοκινήτων σε όλα εκτός από ένα από τα 16 γερμανικά κρατίδια.

Ερευνάται τι συνέβη

«Πρόκειται για πρόβλημα παραγωγής», είπε το υπουργείο. «Είναι ένας πολύ μικρός αριθμός μπουφάν και το εξετάζουμε όλο αυτό. Μόλις ενημερωθήκαμε για το τι είχε συμβεί, βγάλαμε μια ανακοίνωση ότι πρέπει να απαλλαγούν από αυτές τις ετικέτες με κάποιο τρόπο.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επαφή με τον κατασκευαστή για να διερευνήσουμε τι συνέβη. Ξέρουμε ότι φαίνεται πολύ περίεργο στο κοινό, οπότε έγινε κάτι που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αμέσως. Διερευνούμε και μόλις έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανίαγερμανικός στρατόςειδήσεις τώραΝαζί