Κόσμος|21.11.2022 20:18

Αιγυπτιακή προεδρία: «Η χειραψία αρχή ανάπτυξης διμερών σχέσεων»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Αιγύπτου σε δήλωσή του σχετικά με τη χειραψία Ερντογάν-Σίσι στο Κατάρ δήλωσε ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ντόχα, στο περιθώριο της τελετής έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Κατάρ 2022.

«Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τους βαθύτατους ιστορικούς δεσμούς που μοιράζονται οι δύο χώρες και οι λαοί τους. Όπως συμφωνήθηκε, η χειραψία (χθες) θα σηματοδοτήσει την έναρξη της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων».

Τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο που καταγράφει τις αντιδράσεις και στην άλλη πλευρά, έκαναν πρωτοσέλιδο τη συνάντηση χαρακτηρίζοντάς την μια «σημαντική σύνοδο κορυφής» μεταξύ Σίσι και Ερντογάν.

Ενώ όλοι περίμεναν με ανυπομονησία -σχολιάζουν- την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, η Ντόχα έγινε μάρτυρας ενός πολιτικού γεγονότος που ταρακούνησε την ατζέντα.

Οι αναλυτές ερμήνευσαν τη χειραψία μεταξύ του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως «ένα σημαντικό γκολ που σημειώθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαειδήσεις τώραΑμπντέλ Φάταχ αλ ΣίσιΑίγυπτοςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν