Κόσμος|27.11.2022 22:24

Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ίσκια - 6 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες, ανάμεσά τους και ένα νεογέννητο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ)
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ)
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ)
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ)
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ)
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ)
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ)

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εντόπισαν έξι πτώματα, στο νησί Ίσκια της νότιας Ιταλίας, το οποίο χτυπήθηκε, χθες, από ισχυρότατο κύμα κακοκαιρίας. ενώ αγνοούμενοι, έως τώρα, παραμένουν έξι. Από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις έχασαν την ζωή τους δυο μικρά παιδιά, ένα νεογέννητο και ένα παιδί έξι ετών. Οι τραυματίες είναι δεκατρείς και εκατόν εξήντα επτά άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, για να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε, ότι με τα δυο εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε σήμερα η κυβέρνηση, με την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, «θα στηθούν προσωρινές κατοικίες, θα πραγματοποιηθούν έργα σε σειρά δρόμων και θα διανεμηθούν φαγητά στους πληγέντες».

Τα σωστικά συνεργεία πρόκειται να συνεχίσουν το έργο τους και αύριο, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι τόνισε, δε, ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους και μπορεί να βρίσκονται κάτω από τις λάσπες». Μέχρι το βράδυ, είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους περίπου διακόσιοι κάτοικοι, για να μπορέσουν να μεταφερθούν σε ασφαλείς περιοχές.

Στις 5 τα ξημερώματα, οι λάσπες σκέπασαν την περιοχή Κασαμίτσιολα, στο μικρό αυτό νησί κοντά στην Νάπολη. Δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το μένος των υδάτων μέχρι την θάλασσα, εξαιτίας της ασταμάτητης βροχόπτωσης.

Η τοποθεσία Κασαμίτσιολα πλημμύρισε και πολλά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Σε πολλές περιοχές της Ίσκια έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, λόγω νέων, πιθανών, ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η θάλασσα, στην περιοχή, παραμένει ταραγμένη, κάτι που δυσκολεύει ιδιαίτερα την άφιξη των διασωστών. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη των επιχειρήσεων διάσωσης, σε επαφή με την περιφέρεια της Καμπανίας και την Ιταλική Πολιτική Προστασία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπλημμύρεςκακοκαιρίαΙταλία