Κόσμος|28.11.2022 12:30

Ερντογάν: Ο ισλαμικός κόσμος να μη μείνει θεατής των διώξεων των αδελφών μας στην Ελλάδα

Μαρία Ζαχαράκη

Για καταπίεση των μουσουλμάνων στην Ελλάδα και στην Κύπρο έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, μιλώντας στην 38η συνεδρίαση της COMCEC (Επιτροπή Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας).

«Οι άδικες και παράνομες πρακτικές που ασκούνται εδώ και χρόνια κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζονται κλιμακούμενες. Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται. Τα θεμέλια και η περιουσία τους ληστεύονται (στμ. Κατάσχονται τα ιδρύματα και τα ακίνητα τους). Δεν τους επιτρέπεται να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα. Αρνούνται την ταυτότητα τους. Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να μένει θεατής των δεινών των αδελφών μας που διώκονται στην Ελλάδα», υποστήριξε, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Τ/Κ.

«Γνωρίζετε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τις οποίες υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ισλαμικού κόσμου. Πιστεύω ότι θα δώσετε την απαραίτητη υποστήριξη στην ΤΔΒΚ, η οποία είναι παρατηρητής στην Οργάνωση Τουρκικών Κρατών».

Η Δύση συμπεριφέρεται ως σύγχρονος ιεροεξεταστής απέναντι στους μουσουλμάνους

Ο Τούρκος πρόεδρος καταφέρθηκε και πάλι εναντίον της Δύσης για αντι-ισλαμισμό, ενώ δεν δίστασε να τη χαρακτηρίσει ακόμη και «ιεροεξεταστή του Μεσαίωνα».

«Σήμερα, το αντι-ισλάμ είναι ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα εργαλεία από τους δυτικούς πολιτικούς για να συγκεντρώσουν ψήφους ή να καλύψουν τις αποτυχίες τους. Όσον αφορά τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, εκείνοι που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, δεν διστάζουν να εφαρμόσουν τις πιο φασιστικές πρακτικές, όσον αφορά τα δικαιώματα των μουσουλμάνων, ιδιαίτερα των μουσουλμάνων γυναικών. Οι παράνομοι περιορισμοί στη μαντίλα, στο σχολείο, στις επιχειρήσεις και στη δημόσια ζωή σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες είναι τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα.

Η εμμονή για το LGBT, η οποία έχει μετατραπεί σε παγκόσμια δικτατορία, είναι μια άλλη απειλή που στοχεύει να αποδυναμώσει τόσο το θεσμό της οικογένειας όσο και τις ισλαμικές αξίες. Όσο και να το αμπαλάρουνε με στολίδια, το να εμποδίζεις τους ανθρώπους να ασκούν τη θρησκεία τους, να παρεμβαίνουν βίαια στις πεποιθήσεις τους, να υπαγορεύουν τον τρόπο ζωής τους, είναι σαν να ανασταίνουν το πνεύμα της μεσαιωνικής ιεροεξέτασης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνισλαμιστέςΤουρκίαΚύπρος