Κόσμος|24.02.2019 17:01

Πάπας: Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ισούται με ανθρωποθυσία

Newsroom

Στο κλείσιμο της Συνόδου Κορυφής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με κεντρικό ζήτημα την παιδοφιλία που συναντάται εκτεταμένα ως φαινόμενο στους κόλπους του Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος υποσχέθηκε πως θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να βάλει τέλος στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. 

Όπως αναφέρει το BBC, θέλοντας να δείξει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το φαινόμενο, ο πάπας σημείωσε πως η παιδική σεξουαλική κακοποίηση του θυμίζει την αρχαία θρησκευτική πρακτική της ανθρωποθυσίας παιδιών σε παγανιστικές τελετές.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως οι επίσκοποι θα πρέπει να αναθεωρήσουν και να δυναμώσουν τις κατευθύνσεις τους στους κληρικούς αλλά κα να τιμωρούν παραδειγματικά τους παραβάτες, ώστε να προλάβουν περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 

«Η βαναυσότητα αυτού του παγκόσμιου φαινομένου γίνεται ακόμη πιο σοβαρή και πιο σκανδαλώδης όσον αφορά στην Εκκλησία, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ηθικές της αξίες και τα πιστεύω της», τόνισε ο πάπας, αναφερόμενος στην παιδοφιλία. 

«Ο ιερώμενος, που επιλέχθηκε από τον Θεό για να οδηγήσει τις ψυχές μας στη σωτηρία, αφήνει τον εαυτό του να υποταχθεί στην ανθρώπινη αδυναμία του ή στην ασθένειά του και έτσι γίνεται εργαλείο του σατανά. Στις περιπτώσεις κακοποίησης, βλέπουμε το χέρι του κακού που δεν κάνει διακρίσεις ούτε στα αθώα παιδιά», συμπλήρωσε. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

παιδίΠάπας Φραγκίσκοςσεξουαλική κακοποίησηανθρωποθυσία