Κόσμος|28.11.2022 21:38

Νέες αιχμές Ερντογάν κατά χωρών που στηρίζουν τους Κούρδους: «Δεν θα δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν!»

Μαρία Ζαχαράκη

Νέες αιχμές κατά των χωρών που υποστηρίζουν τους Κούρδους και το ΡΚΚ εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, προετοιμάζοντας και πάλι το κλίμα για χερσαία επιχείρηση στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πάρει την άδεια κανενός.

«Αυτοί που έρχονται από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και καίνε και καταστρέφουν τα πάντα, χωρίς να κάνουν διάκριση μεταξύ τρομοκρατών και αθώων, είναι υποχρεωμένοι να σέβονται την ευαισθησία της Τουρκίας. Όταν είναι να λάβουμε μέτρα σχετικά με την ασφάλεια της πατρίδας μας και του λαού μας, δεν θα πάρουμε άδεια από κανέναν και δεν θα δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε την υποκρισία όσων υποστηρίζουν μια καταγεγραμμένη τρομοκρατική οργάνωση με παιχνίδια αλλαγής ονόματος.

Θα έπρεπε να είχαμε ρίξει προ πολλού τις γέφυρες με τις περισσότερες από τις χώρες που αποκαλούμε συμμάχους λόγω των βρώμικων σχέσεών τους που έχουν δημιουργήσει άμεσα και έμμεσα, αλλά δεν το κάναμε αυτό, και δεν κόψαμε τους δεσμούς μας», είπε με νόημα ο Τούρκος πρόεδρος, βάζοντας ευθέως στο στόχαστρό του τις ΗΠΑ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι από τους Σελτζούκους Τούρκους μέχρι και σήμερα δεν υπέγραψαν καμία κτηνωδία, ούτε σφαγή, ενώ ο μόνος σκοπός της ύπαρξης των Τούρκων είναι να κάνουν το καλό και να επιβάλουν το δίκαιο.

«Η ιστορία μας από τους Σελτζούκους μέχρι τους Οθωμανούς κι από εκεί έως τη Δημοκρατία και τελικά μέχρι σήμερα είναι η απόδειξη της ειλικρινούς μας πρόθεσης και των δίκαιων ενεργειών μας. Δεν πήγαμε να σκοτώσουμε, να καταστρέψουμε και να αφανίσουμε, δεν θα πάμε να καταστρέψουμε. Υπάρχουμε μόνο για να ζούμε να κάνουμε το καλό και να χτίζουμε.

Ας μην τους ενοχλούν οι στρατιωτικές κινήσεις για επιχειρησιακούς σκοπούς, γιατί στην ιστορία αυτής της χώρας δεν υπάρχει αποικιοκρατία, δεν υπάρχει κτηνωδία, δεν υπάρχει εγωισμός, δεν υπάρχει τυραννία. Υπάρχει μόνο δικαιοσύνη, υπάρχει συμπόνια, υπάρχει έλεος, υπάρχει η εμπειρία της συνύπαρξης στην ιστορία αυτής της χώρας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΣυρίαΚούρδοιΤουρκία