Κόσμος|03.12.2022 14:35

Νέες καταγγελίες για ρατσισμό στο Μπάκιγχαμ – Παραιτήθηκε η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Newsroom

Νέες καταγγελίες για ρατσιστικές συμπεριφορές στο Μπάκιγχαμ κλυδωνίζουν τη βρετανική Μοναρχία.

Τη Δευτέρα παραιτήθηκε από τον «εταιρεία» η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, βαρόνη Susan Hussey, εν μέσω κατηγοριών για ρατσιστική συμπεριφορά σε επικεφαλής φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Το περιστατικό συνέβη σε εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών, που διοργανώταν υπό την αιγίδα της Καμίλάς.

Όπως περιέγραψε στα βρετανικά ΜΜΕ η επικεφαλής της οργάνωσης «Sistah Space», Ngozi Fulani κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους η βαρόνη Susan Hussey την ρωτούσε επίμονα «από πού είναι».

«Ήταν σαν ανάκριση. Αν και δεν εμπεριείχε σωματική βία, ήταν κακοποίηση» τόνισε η Ngozi Fulani, μιλώντας στο BBC4. «Αναρωτιέμαι πως μπορεί αυτό να συμβαίνει σε ένα χώρο που υποτίθεται πως προστατεύει τις γυναίκες» συμπλήρωσε.

Ο βασιλιάς Κάρολος μετά τον θάνατο της μητέρας του δήλωσε στους θρησκευτικούς ηγέτες ότι θεωρεί καθήκον του το να «προστατεύσει την ποικιλομορφία» της Βρετανίας. Αλλά οι καταγγελίες κατά της Hussey  έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο τις κατηγορίες για ρατσισμό στον πυρήνα της μοναρχίας. 

Υπενθυμίζεται πως η Meghan Markle είχε δηλώσει συνέντευξη της στην Oprah ότι μέλος της Βασιλικής οικογένειας τη ρωτούσε για το χρώμα του δέρματος του αγέννητου παιδιού της. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, η Hussey, ήταν ένα από τα πρόσωπα στα οποία είχε αναθέσει η βασίλισσα Ελισάβετ την καθοδήγηση της Meghan Markle.

Πέρυσι, ο «Guardian» έφερε στο φως έγγραφα, τα οποία αποκάλυπταν ότι οι αυλικοί της βασίλισσας, απέκλειαν μετανάστες και μέλη εθνικών μειονοτήτων από θέσεις κληρικών στο  Μπάκιγχαμ τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας Γούιλιαμ καταδίκασε τη συμπεριφορά της νονάς, σημειώνοντας πως τα σχόλια της ήταν «απαράδεκτα» και ότι «ήταν σωστό ότι απομακρύνθηκε άμεσε από το παλάτι».

ειδήσεις τώραΡατσιμόςΒρετανίαπρίγκιπας Ουίλιαμ