Κόσμος|03.12.2022 22:35

Ιράν: Οι Αρχές «κατεδάφισαν» το οικογενειακό σπίτι της αθλήτριας που αγωνίστηκε χωρίς χιτζάμπ

Newsroom

Το σπίτι της Ελνάζ Ρεκάμπι, της αθλήτριας αναρρίχησης που αγωνίστηκε, τον περασμένο Οκτώβριο, στο Ασιατικό Πρωτάθλημα της Σεούλ, χωρίς να φοράει χιτζάμπ, κατεδάφισαν οι Αρχές του Ιράν, σύμφωνα με το IranWire.

Η κίνηση της Ρεκάμπι συνέβη τη στιγμή που ήδη, η χώρα «σείονταν» από τις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί. Η κίνηση της 33χρονης αθλήτριας αναρρίχησης ερμηνεύθηκε από πολλούς ως ένδειξη συμπαράστασης στο κίνημα διαμαρτυρίας. Μετά την επιστροφή της στην Τεχεράνη, και την ενθουσιώδη υποδοχή της, οργανώσεις για τα δικαιώματα είχαν εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλειά της.

 «Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ζωής σε αυτή τη χώρα»

Όπως αναφέρει το CNN, έλαβε από το IranWire βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα κατεστραμμένο σπίτι και μετάλλια στο έδαφος. Στο βίντεο φαίνεται και ο αδερφός της αθλήτριας -και επίσης αθλητής-, Νταβούντ Ρεκάμπι, να κλαίει. Ο άνδρας στο βίντεο -που δεν έχει, ωστόσο, ταυτοποιηθεί- ακούγεται να λέει, «αυτό είναι το αποτέλεσμα της ζωής σε αυτή τη χώρα. Δούλεψε σκληρά για να κάνει υπερήφανη αυτή τη χώρα. Του έριξαν σπρέι πιπεριού, κατεδάφισαν ένα σπίτι και έφυγαν. Τι να πω;». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ακριβής χρόνος της κατεδάφισης δεν είναι σαφής, ενώ δεν υπήρξε δυνατόν να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές εάν το σπίτι καταστράφηκε με εντολή της κυβέρνησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράνκατεδάφισηειδήσεις τώρααθλήτριαχιτζάμπ