Κόσμος|25.02.2019 13:01

Συγκλονίζουν τα γράμματα 9χρονης στη μαμά της που την άφηνε μόνη της

Newsroom

Η εγκατάλειψη παιδιού από την ίδια του τη μητέρα είναι έτσι κι αλλιώς μια συνθήκη που θλίβει και προβληματίζει. Στην περίπτωση της 9χρονης από το Λιντς του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως, η λέξη «θλίψη» είναι λίγη για να περιγράψει τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο όπου εκδικάστηκε η υπόθεση. 

Η μητέρα της 9χρονης συνήθιζε να βγαίνει έξω τα βράδια για να διασκεδάζει και άφηνε μόνα τα δύο παιδιά της, το κορίτσι και τον 2χρονο γιο της. Την τελευταία φορά που το έκανε αυτό άργησε πολύ να γυρίσει, με αποτέλεσμα η 9χρονη να βγει στο παράθυρο και να ζητά βοήθεια. Έτσι, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, έβγαλε τα παιδιά από εκεί που ήταν κλειδωμένα και συνέλαβε την μητέρα.

Στην έρευνα που διεξήγαγε η αστυνομία στο σπίτι, εντόπισε γράμματα που έγραφε η 9χρονη στη μητέρα της, τις ώρες που εκείνη απουσίαζε από το σπίτι. «Όλο το βράδυ κλαίμε για εσένα και ανησυχούμε πραγματικά», έγραφε σε ένα από αυτά, ενώ σε άλλο ανέφερε: «Μαμά που είσαι; Μου λείπεις. Κλαίω και είμαι φοβισμένη. Ξύπνησέ με όταν γυρίσεις. Σε ευχαριστώ μαμά». 

Ο εισαγγελέας σημείωσε στο δικαστήριο πως η γυναίκα ήταν μία αφοσιωμένη μητέρα, όμως τα... έχασε 18 μήνες πριν όταν χώρισε από τη σχέση που είχε. Τόνισε πως στις 2 Νοεμβρίου του 2018 είπε στα παιδιά οτι θα τα τεστάρει και τα άφησε μόνα τους, χωρίς κανένα μέσο επικοινωνίας μαζί τους, ενώ αποκάλυψε πως σε κάποια φάση η 9χρονη ξέμεινε από χαρτί και αναγκάστηκε να γράφει στην μητέρα της, πάνω στο τραπέζι της κουζίνας με ένα κραγιόν.

Μετά από 2 μέρες και αφού δεν είχε επιστρέψει σπίτι της, η 9χρονη πήρε τον 2 ετών αδελφό της και σκαρφάλωσε σε ένα παράθυρο για να ειδοποιήσει τους γείτονες που με την σειρά τους πήραν τηλέφωνο την αστυνομία. Η μητέρα συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, σε ένα σπίτι που ήταν 3 μίλια μακριά και είπε πως είχε κανονίσει με babysitter, αλλά δεν είχε μονάδες στο κινητό για να την πάρει.

Η πρόνοια πήρε τα παιδιά, αλλά τα επέστρεψε στις 23 Νοεμβρίου, με την μητέρα να μην βάζει μυαλό, καθώς συνέχισε να αφήνει μόνα τους τα παιδιά. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί φυλάκισης 8 μηνών με 2ετή αναστολή.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Μεγάλη Βρετανίαμητέρακόρηγράμματα