Κόσμος|12.12.2022 13:13

Μακελειό στη Ρώμη: Φίλη της Τζόρτζια Μελόνι μεταξύ των τριών νεκρών από τους πυροβολισμούς

Newsroom

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του μακελειού, που σημειώθηκε την Κυριακή (11/12) στη Ρώμη, όταν άνδρας άνοιξε πυρ κατά κατοίκων πολυκατοικίας που έκαναν συνέλευση. Μεταξύ των νεκρών και φίλη της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι.

Όπως δήλωσε μάρτυρας στη Rai News, ο φερόμενος ως δράστης βρισκόταν σε σειρά διαφωνιών με τον σύλλογο των κατοίκων της πολυκατοικίας. «Μπήκε στο δωμάτιο, έκλεισε την πόρτα και φώναξε "θα σας σκοτώσω όλους".  Στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί», σημείωσε άλλος μάρτυρας για το αιματηρό περιστατικό. Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς, με τα τραύματα του ενός να χαρακτηρίζονται «σοβαρά».

«Δεν είναι σωστό να πεθαίνεις έτσι»

Λίγε ώρες μετά το συμβάν, η Τζόρτζια Μελόνι δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία στην οποία ποζάρει με ένα από τα θύματα της επίθεσης, τη Νικολέτα Γκολισάνο, αναφέροντας, μάλιστα, ότι ήταν φίλη της. Η φωτογραφία φαίνεται να έχει τραβηχτεί πρόσφατα. «Δεν είναι σωστό να πεθαίνεις έτσι», έγραψε η Ιταλίδα πρωθυπουργός. «Η Nicoletta ήταν ευτυχισμένη και όμορφη, με το κόκκινο φόρεμα που αγόρασε για το πάρτι των 50ων γενεθλίων της πριν από λίγες εβδομάδες. Για μένα θα είναι πάντα έτσι. Όμορφη και ευτυχισμένη».

 

Η αστυνομία της Ιταλίας ακόμα δεν έχει σχολιάσει τα κίνητρα πίσω από το μακελειό. Ο δήμαρχος της Ρώμης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας σήμερα, Δευτέρα (12/12), σχετικά με το περιστατικό που χαρακτήρισε , «το εξαιρετικά σοβαρό επεισόδιο βίας που συγκλόνισε την πόλη μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νεκροίΤζόρτζια ΜελόνιΡώμηειδήσεις τώραπυροβολισμοίinstagramΙταλία