Κόσμος|12.12.2022 18:38

Εύα Καϊλή - Qatar Gate: Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τη διέγραψαν από την Ευρωομάδα - Με άμεση ισχύ η απόφαση

Newsroom

Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε τη διαγραφή της Εύας Καϊλή, την ώρα που το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων Αρχών.

Ειδικότερα, η Εύα Καϊλη διεγράφη από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με άμεση ισχύ, όπως μεταδίδει το Politico.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κρατείται στις φυλακές του Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες, αφού συνελήφθη με την κατηγορία της δωροδοκίας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «σκοτεινές» συναλλαγές με το Κατάρ.

Το S&D επικαλέστηκε τη Δευτέρα το άρθρο 21 του Κανονισμού του Κοινοβουλίου -το οποίο ορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ανώτερα μέλη του Κοινοβουλίου μπορούν να απομακρυνθούν από το αξίωμά τους. Η ομάδα δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ολομέλειας αυτής της εβδομάδας στο Στρασβούργο, από την Εύα Καϊλή θα πρέπει να αφαιρεθεί ο τίτλος της αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου.

Όποιος ευρωβουλευτής έχει βοηθούς υπό έρευνα «να παραιτηθεί»

Επιπλέον, όποιος ευρωβουλευτής του S&D που έχει κοινοβουλευτικούς βοηθούς υπό έρευνα θα πρέπει «να παραιτηθεί από κάθε ευθύνη και να απέχει από κάθε δραστηριότητα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Το S&D ζήτησε επίσης να προστεθεί μία επείγουσα συζήτηση στην ολομέλεια αυτής της εβδομάδας με θέμα τη «διαφθορά από τις χώρες του Κόλπου» και πρότεινε, επίσης, τη σύσταση μιας κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ειδήσεις τώραΕύα ΚαϊλήΕυρωκοινοβούλιοΕυρωπαϊκό ΚοινοβούλιοQatar Gate