Κόσμος|12.12.2022 19:24

Ρομπέρτα Μέτσολα για Qatar Gate: Το Ευρωκοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή δημοκρατία δέχονται επίθεση

Newsroom

Το Ευρωκοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή δημοκρατία δέχονται επίθεση, τόνισε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα μιλώντας στο Στρασβούργο, την ώρα που οι αποκαλύψεις για το Qatar Gate πέφτουν «βροχή». «Και ο δρόμος μας για ανοιχτές, ελεύθερες, δημοκρατικές κοινωνίες δέχεται επίθεση», πρόσθεσε η ίδια.

«Ως προληπτικό μέτρο, και πάλι με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, αφαίρεσα από την αναφερόμενη Αντιπρόεδρο οποιοδήποτε καθήκον και ευθύνη που σχετίζεται με τον ρόλο της ως Αντιπροέδρου και συγκάλεσα έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για την έναρξη της διαδικασίας του άρθρου 21 για τη λήξη της θητείας της ως Αντιπροέδρου σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ακεραιότητα αυτού του Σώματος» επισήμανε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Είχα επίσης προγραμματίσει να ανακοινώσω την έναρξη της διαπραγματευτικής εντολής για την έκθεση για την απαλλαγή των κατόχων διαβατηρίων του Κατάρ και του Κουβέιτ από την υποχρέωση έκδοσης βίζα. Υπό το πρίσμα των ερευνών, η έκθεση αυτή πρέπει να σταλεί πίσω στην επιτροπή», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια δοκιμασία των αξιών μας και των συστημάτων μας».

«Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία. Σε καμία περίπτωση. Οι υπεύθυνοι θα βρουν αυτό το Κοινοβούλιο στο πλευρό του νόμου. Είμαι περήφανη για το ρόλο και τη βοήθειά μας σε αυτή την έρευνα. Δεν θα σκουπίσουμε τίποτα κάτω από το χαλί. Θα ξεκινήσουμε μια εσωτερική έρευνα για να εξετάσουμε όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με το Κοινοβούλιο και να εξετάσουμε πώς τα συστήματά μας μπορούν να γίνουν ακόμα πιο στεγανά», είπε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


σκάνδαλοQatar GateΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιοειδήσεις τώραΕύα ΚαϊλήΚατάρΡομπέρτα Μετσόλα