Κόσμος|12.12.2022 19:46

Qatar Gate: Κύπριος ευρωβουλευτής καταγγέλλει πως προσεγγίστηκε από την Εύα Καϊλή για να «περάσει τροπολογίες υπέρ του Κατάρ»

Newsroom

Κύπριος ευρωβουλευτής καταγγέλλει πως έχει προσεγγιστεί από την Εύα Καϊλή για να «περάσει» τροπολογίες που αφορούσαν το Κατάρ, την ώρα που οι αποκαλύψεις για το Qatar Gate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεχίζονται.

Ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς δήλωσε, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Sigma, ότι είχε προσεγγιστεί από την κα Καϊλή για να κάνει κάποιες τροπολογίες για την έκθεση που αφορούσε το Κατάρ η οποία ήταν καταδικαστική.

«Αυτό συμβαίνει μεταξύ συναδέλφων. Όταν είδα τις τροπολογίες και αφορούσαν το Κατάρ, μπήκαν ψύλλοι στα αυτά μου και πήρα τηλέφωνο τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών τον κ. Κορνηλίου και του είπα ότι σαν Κύπρος δεν πρέπει να ασχοληθούμε», είπε.

Συμπλήρωσε πως δεν έκανε καμία τροπολογία. «Η τροπολογία θα έλεγε ότι το Κατάρ δεν ήταν τόσο αυστηρό στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πάταξης της ομοφυλοφιλίας. Αφορούσε θέματα που θα νέρωναν το αυστηρό ύφος της έκθεσης».

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει μια «παγωμάρα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Όλοι είχαμε σχολιάσει την ομιλία της κα Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο όπου έλεγε τα καλύτερα για το Κατάρ. Μου είχε κάνει εντύπωση και είχα απευθυνθεί στην ίδια».

Τέλος, ανέφερε ότι ο θεσμός του λόμπι στο Ευρωκοινοβούλιο είναι θεσμοθετημένος. «Εναπόκειται σε κάθε ευρωβουλευτή το ποιους θα δει, τι θα ακούσει και πώς θα πράξει. Οι λομπίστες προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και να περάσουν τα δικά τους συμφέροντα. Αν κάποιοι Ευρωβουλευτές ενδίδουν στα χρήματα και στα ταξίδια, ας πληρώσουν το μάρμαρο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασκάνδαλοQatar GateΕυρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΕυρωκοινοβούλιοΕύα Καϊλή