Κόσμος|15.12.2022 12:38

Qatar Gate: Δίνει στεγνά τον Τζιόρτζι η Καϊλή - «Τα χρήματα δεν ήρθαν με αλεξίπτωτο, αυτός τα έφερε»

Newsroom

Επιμένει στην αθωότητά της και την ενοχή του συντρόφου της η Εύα Καϊλή, ενώ ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι παραδέχτηκε την εμπλοκή του στο Qatar Gate, λέγοντας, όπως έχουν μεταδώσει διεθνή μέσα που παρακολουθούν την υπόθεση, πως ο ρόλος του στην εγκληματική οργάνωση ήταν να διαχειρίζεται τα χρήματα.

Κατά την ανάκριση του από τους Βέλγους εισαγγελείς, ο Τζόρτζι ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή για να μπορέσει να επιστρέψει κοντά στην ανήλικη κόρη τους, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Παράλληλα, είπε πως ενεπλάκη στο παράνομο αυτό κύκλωμα δωροδοκιών από αίσθημα ευγνωμοσύνης προς τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι, έστω κι αν θα μπορούσε να ζήσει από το επαγγελματικό του εισόδημα. Μάλιστα, αυτόν «δίνει» και ως εγκέφαλο των παράνομων δραστηριοτήτων, εμπλέκοντας και άλλα δύο άτομα: τον Ιταλό ευρωβουλευτή του σοσιαλιστικού κόμματος, Αντρέα Κοτζολίνο και τον Βέλγο Μαρκ Ταραμπέλα, τον ευρωβουλευτή το σπίτι του οποίου ερευνήθηκε το περασμένο Σάββατο.

«Τα χρήματα δεν ήρθαν με αλεξίπτωτο, τα έφερε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή»

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου ανέφερε λίγο νωρίτερα ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε ότι η ίδια έχει αγωνία για να βρεθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών για να τους πείσει ότι είναι αθώα.

Ο ίδιος είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι υπάρχει πολύμηνη παρακολούθηση όπου η κυρία Καϊλή δεν συμμετέχει πουθενά ενώ ανέφερε ακόμα ότι τα χρήματα δεν ήρθαν με αλεξίπτωτο… τα έφερε ο σύντροφός της.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε σχετικά με την μη εμφάνιση της Εύας Καϊλή την Τετάρτη στο δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, ότι είχε ειδοποιηθεί πως δεν μπορεί να γίνει η μεταγωγή της σε αυτό και τελευταία στιγμή της είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά της.

Τόνισε ότι «τα χρήματα δεν είναι δικά της, ανήκουν σε πρόσωπο εκτός της οικογένειας της κυρίας Καϊλή και τα μετέφερε ο πατέρας της στο ξενοδοχείο για να τα παραλάβει ο πραγματικός κάτοχος τους. Τα χρήματα αυτά, τις 600.000 ευρώ, έπρεπε να τα παραδώσει ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή στον πραγματικό κάτοχο τους. Ο σύντροφός της ήταν αυτός που έφερε τα χρήματα στο σπίτι».


«Η Εύα Καϊλή όταν αντιλήφθηκε τα χρήματα ρώτησε τι είναι και δεν πήρε πειστική απάντηση και τότε ο πατέρας της τα πήρε για να τα πάει στον κάτοχο τους, τον πρόλαβε όμως η Αστυνομία. Αυτά είπε και ο πατέρας της στις Αρχές και τον άφησαν ελεύθερο», ισχυρίστηκε ο ποινικολόγος.

Ακόμη, η ευρβουλευτής του δήλωσε πως «δεν θα επιτρέψει να γίνει Ιφιγένεια».

Μελόνι: Να πέσει άπλετο φως

Το σκάνδαλο έχει κλονίσει την Ευρώπη, με υψηλόβαθμα στελέχη να τονίζουν πως όλα πρέπει να έρθουν στη δημοσιότητα.

Κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τόνισε, αναφερόμενη στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, ότι «το όλο αυτό σκηνικό προκαλεί ανησυχία» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρξει μια σε βάθος αντίδραση, χωρίς ευνοϊκές μεταχειρίσεις, διότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης και των εθνών μας».

«Θα ζητήσουμε να ρίξουν άπλετο φως στα όσα συμβαίνουν», δήλωσε.

Μέτσολα: Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία και τίποτα δεν θα μπει κάτω από το χαλί

«Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία και τίποτα δεν θα μπει κάτω από το χαλί», τόνισε και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει το ΕΚ, κατά την άφιξή της στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Θα μιλήσω για τις εγκληματικές κατηγορίες που εμπλέκουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι το οποίο αποτελεί χτύπημα στην δημοκρατία και ένα χτύπημα σε όλα αυτά πάνω στα οποία έχουμε εργαστεί για πολλά χρόνια. Χρειάζονται χρόνια να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη, αλλά μόνο μία στιγμή για να την γκρεμίσεις. Το μήνυμά μου θα είναι ότι δε θα υπάρξει ατιμωρησία, δεν θα μπει τίποτα κάτω από το χαλί, δεν θα είναι δουλειά όπως συνήθως. Θα κάνω ό,τι μπορώ μαζί με τους συνάδελφους μου για να αποκαταστήσουμε τη θέση (του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) ως οίκου της δημοκρατίας. Ως συννομοθέτη, ως θεσμού που είναι διαφανής, που είναι καθαρός και δεν είναι προς πώληση σε ξένους παράγοντες που φαίνεται να μας υπονομεύουν», ανέφερε η κυρία Μέτσολα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Qatar Gateειδήσεις τώρασκάνδαλοΕύα ΚαϊλήΚατάρ