Κόσμος|20.12.2022 19:30

Ελληνοτουρκικά - Ίσες αποστάσεις ξανά από ΝΑΤΟ: Σημαντικό οι σύμμαχοι να σταθούν ενωμένοι

Μαρία Ζαχαράκη

«Καλούμε την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τις διαφορές τους στο Αιγαίο με διπλωματικά μέσα και σε πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης», δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu για την φερόμενη «απόπειρα παρενόχλησης τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών από ελληνικά στην προγραμματισμένη αποστολή «NATO NEXUS ACE Aegean».

Τονίζοντας ότι η Τουρκία και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι, ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ υπενθύμισε ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται καθημερινά στο ΝΑΤΟ και οι δυνάμεις τους συμμετέχουν μαζί σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Δηλώνοντας ότι η Μεσόγειος είναι ζωτικής σημασίας για το ΝΑΤΟ, ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ συνέχισε: «Καλούμε την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τις διαφορές τους στο Αιγαίο μέσω διπλωματικών διαύλων και σε πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης. Το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποκλιμάκωσης μέσω του οποίου η Τουρκία και η Ελλάδα θα εργαστούν για να μειώσουν τον κίνδυνο επεισοδίων στην ανατολική Μεσόγειο. Σε μια εποχή που ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία διαταράσσει την ειρήνη στην Ευρώπη, είναι ακόμη πιο σημαντικό για τους συμμάχους να σταθούν ενωμένοι».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ελληνοτουρκικάειδήσεις τώραΤουρκίατουρκικές προκλήσεις