Κόσμος|21.12.2022 21:30

Τραγικό περιστατικό: Πέρασε άδικα 25 χρόνια στη φυλακή - Τον δολοφόνησαν πριν λάβει αποζημίωση

Newsroom

Με σφαίρα στο κεφάλι δολοφονήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ένας 62χρονος, που είχε περάσει 25 χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ για εγκλήματα που δεν είχε διαπράξει.

Ο Κρίστοφερ Ουίλιαμς, πατέρας 6 παιδιών, βρίσκονταν σε κηδεία συγκρατούμενού του, όταν δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι, τη στιγμή που έβγαινε από το αμάξι του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Το τραγικό περιστατικό συνέβη πριν λάβει την αποζημίωσή που του είχε εκδικαστεί από την πολιτεία της Φιλαδέλφειας. 

Ο Ουίλιαμς είχε καταδικαστεί για έξι φόνους στα 29 του χρόνια, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, όταν εξετάστηκε ξανά η υπόθεσή του και βρέθηκαν ψευδομάρτυρες, κακή συμπεριφορά από τους εισαγγελείς που εξέτασαν την υπόθεση του και κρυμμένα απαλλακτικά στοιχεία.

Τον Δεκέμβριο του 2021 υπέβαλε μήνυση κατά της πρώην εισαγγελέως Lynne Abraham, του εισαγγελέα της δίκης David Desiderio και κατά 17 αστυνομικών.

«Ποτέ στην ιστορία του δικαστικού συστήματος της Πενσυλβάνια δεν έχει κατηγορηθεί κάποιος για έξι φόνους, αθωώθηκε για δύο και έπειτα για ακόμη τέσσερις», δήλωσε όταν αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά την αποφυλάκισή του, ο άνδρας εργάστηκε ως ξυλουργός και είχε στόχο να ιδρύσει τη δική του κατασκευαστική εταιρεία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φυλακήδίκηδολοφονίαΗΠΑειδήσεις τώρα