Κόσμος|24.12.2022 15:58

Χριστουγεννιάτικη γκάφα από τον Σούνακ: Ρώτησε άστεγο σε συσσίτιο αν εργάζεται σε επιχειρήσεις

Newsroom

Χριστουγεννιάτικη γκάφα ολκής  για τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σκούνακ, ο οποίος στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου «πνεύματος» βρέθηκε σε συσσίτιο την Παρασκευή και μοίρασε γεύματα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη με τις κάμερες να απαθανατίζουν τις στιγμές.

Όμως ο διάλογος που είχε με έναν άστεγο άνδρα ήρθε για να βάλει τέλος στα όποια επικοινωνιακά οφέλη μίας τέτοιας κίνησης. Ο Σούνακ ρώτησε τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος πήγε στο συσσίτιο για να φάει, αν εργάζεται στις επιχειρήσεις. Ο άνδρας του απάντησε ότι είναι άστεγος, αλλά ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός δεν σταμάτησε τον άβολο διάλογο.

Ο Σουνάκ μίλησε για το παρελθόν του στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ρώτησε αν θα ήταν κάτι που ο άνδρας «θα ήθελε να ασχοληθεί». Ο άνδρας απάντησε: «Δεν θα με πείραζε, αλλά δεν ξέρω, θα ήθελα πρώτα να περάσω τα Χριστούγεννα».

Εξήγησε μάλιστα ότι απλά ελπίζει μια φιλανθρωπική οργάνωση να του βρει κάποιο προσωρινό κατάλυμα, ώστε να μην είναι στο δρόμο τα Χριστούγεννα. Η αντιπρόεδρος των Εργατικών, Angela Rayner, περιέγραψε την ανταλλαγή απόψεων ως βασανιστική.

Ο Σουνάκ χρησιμοποίησε την δράση του για να περιγράψει ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 2 δισεκατομμύρια λίρες για την αντιμετώπιση των αστέγων και του πρόχειρου ύπνου σε βάθος τριετίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανίαειδήσεις τώραάστεγοςΡίσι Σούνακ