Κόσμος|27.12.2022 16:00

Ατάκα «βόμβα» από Λαβρόφ: Η Δύση σχεδιάζει τη δολοφονία του Πούτιν

Newsroom

Η Δύση επιδιώκει τη δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Tass. «Οι δηλώσεις ανώνυμων αξιωματούχων του Πενταγώνου για "σκληρό χτύπημα" κατά του Κρεμλίνου, ισοδυναμούν με απειλή που αποσκοπεί στη φυσική εξόντωση του προέδρου της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβρόφ.

«Εάν κάποιος έχει  τέτοιες ιδέες, τότε θα πρέπει να σκεφτεί πολύ και καλά τις πιθανές συνέπειες τέτοιων σχεδίων», προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών. Επιπλέον, ο Λαβρόφ μίλησε για τα μηνύματα που έχει στείλει η Δύση για τα πυρηνικά

«Φαίνεται ότι έχουν αποβάλει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας», σημείωσε. «Η διαβόητη (πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας) Λιζ Τρας αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα, δεδομένου ότι δήλωσε άμεσα και δημόσια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας ότι ήταν έτοιμη να διατάξει ένα πυρηνικό πλήγμα», σημείωσε. «Να μην αναφερθώ στις προκλήσεις του καθεστώτος του Κιέβου», ανέφερε ακόμη ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Όπως συνέχισε: «O Βλαντίμιρ Ζελένσκι είχε φτάσει στο σημείο να προτρέπει τα κράτη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν προληπτικά πυρηνικά πλήγματα κατά της Ρωσίας. Αυτό ξεπερνά τα όρια του αποδεκτού. Ωστόσο, ακούσαμε πολύ χειρότερες δηλώσεις από πρόσωπα εντός του καθεστώτος του Κιέβου».

Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία και η Δύση πρέπει να αποδεχτούν τα αιτήματα της Ρωσίας για «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» του ουκρανικού εδάφους, σε διαφορετική περίπτωση «ο ρωσικός στρατός θα ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσίαειδήσεις τώραΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαΣεργκέι Λαβρόφ