Κόσμος|27.12.2022 17:41

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Η υπερασπιστική γραμμή του οδηγού του λεωφορείου - Στο μικροσκόπιο η μοιραία αψίδα

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το τροχαίο δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε τους 47 Έλληνες στη Βουκουρέστι, ενώ ο οδηγός και ο δικηγόρος του είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή τους καλέσουν οι ρουμανικές αρχές για να καταθέσουν.

Η υπερασπιστική γραμμή του οδηγού 

Η υπερασπιστική γραμμή του οδηγού θα βασιστεί σε επιχειρήματα εμπειρογνωμόνων σε οδικά δυστυχήματα. Στο μικροσκόπιο θα μπει η κατασκευή της μοιραίας αψίδας και ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε, που σύμφωνα με ειδικούς είναι λανθασμένος, γιατί δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να αποκολληθεί από το έδαφος, όπως και έγινε. Επίσης το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένη ήταν ιδιαίτερα βαρύ καθώς, όπως λένε, ο στόχος ήταν να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τον οδηγό και όχι βέβαια να συνθλίψει ό,τι περνά.

Εάν επιβληθούν κατηγορίες στον οδηγό του τουριστικού λεωφορείου, θα είναι για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον 53χρονο άτυχο άνδρα από τη Λάρισα και για πρόκληση σωματικών βλαβών σε 25 ανθρώπους.

Ο δικηγόρος του μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε πως δεν ήταν κουρασμένος όταν έγινε το δυστύχημα και πως  παραμένει σε κατάσταση σοκ. Από το Σάββατο είναι ελεύθερος  και έτοιμος ανά πάσα στιγμή τον καλέσουν οι ρουμανικές αρχές να καταθέσει.

Έξι ατυχήματα στο σημείο

Ερωτηματικά εγείρονται και για τα έξι ατυχήματα που έχουν γίνει στο σημείο από τον Σεπτέμβριο, οπότε και ανακατασκευάστηκε η αερογέφυρα, με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης να είναι ιδιαίτερα επικριτικά.

Επίσης θα τονιστεί ότι υπάρχουν πιο σύγχρονες μέθοδοι αποτροπής διέλευσης οχημάτων, που λειτουργούν με αισθητήρες και παράγουν ήχους και οπτικά μηνύματα, στους οδηγούς, προκειμένου να τους αποτρέψουν να περάσουν κάτω από την γέφυρα. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν και οι κατασκευαστές της αερογέφυρας για να δώσουν εξηγήσεις.

Τα ερωτήματα που βαραίνουν τον οδηγό είναι γιατί οδήγησε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μόνος του και γιατί αγνόησε τα προειδοποιητικά μηνύματα. Σήμερα αναμένεται και η νεκροψία νεκροτομη του 53χρονου άνδρα.

Τι απαντά ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου

Ο οδηγός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά το τρομακτικό τροχαίο.

«Δυστυχώς πήρα την απόφαση να κατευθυνθώ προς το τούνελ. Δεν υπήρχε σήμανση ότι απαγορευόταν. Ήταν η κακιά η ώρα. Μετά την πρόσκρουση δεν πιστέψαμε ότι θα βγει κανείς ζωντανός. Άκουσα παντού φωνές και κλάματα, ήμουν σοκαρισμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δυστυχώς, ήμουν στο τιμόνι εγώ, θα μπορούσα να είναι κάποιος άλλος. Αν δεν ήταν τόσο βαριά η μεταλλική μπάρα, δεν θα παθαίναμε τίποτα, θα ήμασταν ζωντανοί και θα περπατούσαμε στο Βουκουρέστι. Είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ στη Δικαιοσύνη, όποτε με φωνάξουν, μπορώ κάτι άλλο να κάνω», σημείωσε ο οδηγός μέσω του δικηγόρου του, μιλώντας στο OPEN.

Τρομακτικό βίντεο από τη στιγμή της πρόσκρουσης

Τρομακτικό βίντεο από το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το λεωφορείο με τους 47 Έλληνες, στο Βουκουρέστι, φέρνουν στη δημοσιότητα τα ρουμανικά ΜΜΕ.

Το βίντεο φαίνεται το λεωφορείο να προσπαθεί να περάσει την προστατευτική αψίδα πριν το τούνελ και περίπου στη μέση να «κολλάει» και να καταρρέει πάνω του η μεταλλική κατασκευή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραδυστύχημαΒουκουρέστιΡουμανίααπολογία