Κόσμος|30.12.2022 12:32

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Και ο Ακάρ υπενθυμίζει το casus belli - «Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του στο κανάλι NTV από την Ίμβρο επανέλαβε ότι οποιαδήποτε επέκταση χωρικών υδάτων εκ μέρους της Ελλάδας πάνω από τα 6 μίλια αποτελεί casus belli.

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από 6 μίλια»

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από 6 μίλια. Το 1995 ελήφθη μία απόφαση από τη Βουλή, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Λέμε στον γείτονά μας, μην ξεχνάτε ότι ένας λάθος υπολογισμός θα προκαλέσει την απάντηση της Άγκυρας», σημείωσε ο Ακάρ και συνέχισε:

«Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει. Τα νησιά οπλίζονται και πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις. Έχουμε πληροφορίες ότι έχει δημιουργηθεί κέντρο logistics και LNG στην Αλεξανδρούπολη».

«Δεν θα επιτρέψουμε παρενοχλήσεις. Δεν αφήσαμε καμία από τις παρενοχλήσεις αναπάντητη. Κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε και στο πεδίο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το έχουμε ήδη κάνει άλλωστε. Σίγουρα θα ανταποδώσουμε. Η Ελλάδα προβαίνει σε ανεξέλεγκτες ενέργειες», επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται πως σε αντίστοιχες δηλώσεις είχε προχωρήσει και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη, οι οποίες είχαν προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της Αθήνας.

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑκάρΧουλούσι ΑκάρΤουρκίατουρκικές προκλήσειςειδήσεις τώραCasus belli