Κόσμος|03.01.2023 09:27

Γερμανία: Σάλος με πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της υπουργού Άμυνας για την Ουκρανία - «Μας ντροπιάζει»

Newsroom

Σάλος έχει ξεσπάσει με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ, η οποία στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της έκανε δηλώσεις για την Ουκρανία, ενώ πίσω της έπεφταν πυροτεχνήματα. Η υπουργός εμφανίστηκε στο κέντρο του Βερολίνου, για τον εορτασμό του νέου έτους, με το βίντεο να φαίνεται πως είναι από κινητό τηλέφωνο.

«Ένας πόλεμος μαίνεται στη μέση της Ευρώπης. Μπόρεσα να αντλήσω πολλές ιδιαίτερες εντυπώσεις από αυτό», λέει για τη ρωσική εισβολή, ενώ σημειώνει πως σε «πολλές συναντήσεις με ενδιαφέροντες και υπέροχους ανθρώπους». «Γι' αυτό, λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ», τόνισε ενώ πίσω της ακούγονται τα πυροτεχνήματα.

 

Η Γερμανοί ωστόσο δεν είδαν με καλό μάτι την δήλωση και το πώς στήθηκε το σκηνικό, το οποίο θυμίζει με αποτυχία τον εμπόλεμο ουρανό της Ουκρανίας όπου πέφτουν συνεχώς ρουκέτες, με ορισμένους να ζητούν μέχρι και την παραίτησή της. 

«Η δήλωση της υπουργού Άμυνας σχετικά με τον πόλεμο με τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα στο βάθος αποτελεί απλώς το επιστέγασμα μιας σειράς από ντροπιαστικές στιγμές. Για αυτό, για κάθε επιπλέον λεπτό που ο καγκελάριος διατηρεί αυτή την υπουργό προκαλώντας επιπλέον ζημιά στη φήμη της χώρας μας, θα θεωρηθεί υπόλογος. Ποιος θα μας πάρει πλέον στα σοβαρά;», δήλωσε η Σεράπ Γκιουλέρ από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

Σκληρή κριτική από τα ΜΜΕ

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της κυρίας Λάμπρεχτ προκάλεσε πολλά σχόλια και από τα γερμανικά ΜΜΕ: «Η Λάμπρεχτ δεν είναι πλέον κατάλληλη για υπουργός», γράφει η Tagesspiegel, επισημαίνοντας ότι η δήλωσή της έκανε τον πόλεμο να μοιάζει με «συναρπαστική επαγγελματική εμπειρία».

Το μήνυμά της «ντρόπιασε» τη Γερμανία, σχολιάζει η BILD, ενώ το περιοδικό Der Spiegel έκανε λόγο για «ακατάλληλο και ντροπιαστικό» βίντεο. Η Suddeutsche Zeitung αμφισβητεί την ικανότητα της υπουργού να διαχειριστεί το τεράστιο εγχείρημα του εκσυγχρονισμού των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Για αυτό το έργο δεκαετιών, θα θέλαμε να δούμε έναν ηγέτη που θα δίνει ενέργεια στην αμυντική πολιτική, θα επηρεάζει το υπουργείο και τον στρατό και θα χρησιμοποιεί τη δημόσια προσοχή προς όφελος των ενόπλων δυνάμεων», αναφέρει η εφημερίδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΓερμανίδα υπουργός ΆμυναςΓερμανίαΟυκρανίαυπουργός Άμυνας