Κόσμος|03.01.2023 19:45

ΗΠΑ: Το μοιραίο λάθος στην αναγνώριση προσώπου που στοίχισε την ελευθερία του – Για αδιανόητο λόγο στη φυλακή 28χρονος

Newsroom

Μοιραίο αποδείχθηκε ένα λάθος για τον 28χρονο Randall Reid από τις ΗΠΑ, όταν η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιούν οι Αρχές της Λουιζιάνα τον αναγνώρισε ως «δράστη» της κλοπής μίας τσάντας.  

Φυλετικές διαστάσεις στο συμβάν 

Το λάθος με την αναγνώριση προσώπου στοίχισε στον Reid την ελευθερία του για έξι ολόκληρες ημέρες, κατά τις οποίες βρέθηκε στο κρατητήριο, μετά την -όπως αποδείχθηκε- άδικη σύλληψή του. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Daily Mail, το συμβάν έχει και φυλετικές διαστάσεις, καθώς ο Reid είναι μαύρος. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, πέραν όλων των άλλων προβλημάτων στο σύστημα τεχνολογίας έχει μία ελιά στο πρόσωπό του και μια διαφορά βάρους 18 κιλών από τον ύποπτο. Επιπλέον, ο 28χρονος δεν έχει πάει ποτέ του στη Λουιζιάνα, όπου σημειώθηκε η κλοπή.

Αφότου εσφαλμένα οι Αρχές τον αναγνώρισαν και εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Randall Reid μπήκε στη φυλακή. Όταν του απήγγειλαν τις κατηγορίες σε βάρος του, και ο ίδιος δεν είχε ιδέα για τα μέρη τα οποία του ανέφεραν. «Δεν έχω πάει στη Λουιζιάνα ούτε μια ημέρα στη ζωή μου. Μετά μου είπαν ότι με συνέλαβαν για κλοπή. Όχι μόνο δεν έχω πάει στη Λουιζιάνα, αλλά δεν κλέβω», είπε. Ο Reid έμεινε στο κελί από τις 25 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, όταν οι Αρχές αναγνώρισαν το λάθος τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑσύλληψηειδήσεις τώρααναγνώριση προσώπουκλοπή