Κόσμος|05.01.2023 17:25

Η Ρωσία ανακοίνωσε 36ωρη εκεχειρία στην Ουκρανία - Πώς αντέδρασε το Κίεβο

Newsroom

Η Ρωσία ανακοίνωσε εκεχειρία στην Ουκρανία από τις 12 το μεσημέρι της 6ης Ιανουαρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της 7ης Ιανουαρίου, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου.

Η Μόσχα καλεί επίσης την ουκρανική πλευρά να κηρύξει κατάπαυση του πυρός ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να παραστούν στη λειτουργία την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα της γιορτής.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας να επιβάλει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία από τις 12:00 τοπική ώρα την Παρασκευή έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, σύμφωνα με τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Χριστούγεννα.

Στην πρώτη αντίδραση του Κιέβου σημειώνεται πως ο Πατριάρχης Κύριλλος καλεί σε «χριστουγεννιάτικη εκεχειρία» με την Ουκρανία, αφού υποστήριξε την επιθετικότητα της Ρωσίας.

Όπως σημειώνεται τον Ιούνιο, ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα που πολεμούν κατά της Ουκρανίας «προστατεύουν τη Ρωσία... καθοδηγούμενα από ένα εσωτερικό ηθικό συναίσθημα που βασίζεται στην ορθόδοξη πίστη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚίεβοΟυκρανίαεκεχειρίαειδήσεις τώραΡωσίαΒλαντίμιρ Πούτιν