Κόσμος|07.01.2023 09:17

ΗΠΑ: 6χρονος μαθητής πυροβόλησε τη δασκάλα του μέσα στην τάξη

Newsroom

Σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, με έναν 6χρονο μαθητή να βγάζει όπλο και να πυροβολεί την δασκάλα του.

Κανένας μαθητής δεν τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο δημοτικό σχολείο Ρίτσνεκ. Η 30χρονη δασκάλα ωστόσο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το παιδί τέθηκε σε κράτηση ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για το πού βρήκε το όπλο.

Η αστυνομία περιέγραψε το περιστατικό ως «φιλονικία» ενώ αναφέρει πως δεν επρόκειτο για ατύχημα. 

Φωτογραφίες και βίντεο που τραβήχτηκαν αμέσως μετά τους πυροβολισμούς δείχνουν το χάος που προκλήθηκε: αστυνομικοί κατέκλυσαν το κτίριο του σχολείου, τα παιδιά έδειχναν φοβισμένα και μπερδεμένα και οι γονείς στέκονταν δίπλα σε ταινίες σκηνής εγκλήματος ενώ δεκάδες άνδρες της ασφάλειας περιπολούσαν στην περιοχή.

Η Τρανίσα Μπράουν  της οποίας ο 11χρονος γιος, Κάρτερ Τζάκσον  είναι μαθητής της πέμπτης τάξης, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι λίγο μετά τους πυροβολισμούς πως έλαβε ένα τρομακτικό τηλεφώνημα από τον γιο της.


Ο Κάρτερ, είπε, κρύφτηκε στο πάτωμα της τάξης του μαζί με τους φίλους του αφού άκουσαν πυροβολισμούς.

«Συγκλονίστηκα ακούγοντας τα παιδιά να κλαίνε και να τρελαίνονται», δήλωσε η γυναίκα, όπως αναφέρει η New York Times. «Το μόνο που ήξεραν ήταν ότι υπήρχε ένας ένοπλος στο σχολείο και δεν ήξεραν πού βρισκόταν».

Έμεινε στο τηλέφωνο με τον Κάρτερ, προσπαθώντας να τον παρηγορήσει. «Θα γίνεις καλά», του έλεγε.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι οι υπάλληλοι του σχολείου εργάστηκαν γρήγορα για να μεταφέρουν όλους τους μαθητές και τους καθηγητές στο γυμναστήριο του σχολείου, το οποίο θα παραμείνει για λίγες ημέρες κλειστό. 

Ο δήμαρχος του Νιούπορτ Νιουζ, Φίλιπ Τζόουνς, διαβεβαίωσε πως θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί πως κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑσχολείοπυροβολισμοίμαθητής