Qatar Gate: Ακόμη μια παραίτηση – Εκτός της αντιπροσωπείας της Ευρωβουλής για τις χώρες του Κόλπου ο Μαρκ Ταραμπέλα
NewsroomΟ Βέλγος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα παραιτήθηκε την Πέμπτη από μέλος και αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κατάρ και σε άλλες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, γνωστής ως DARP.
Ο Ταραμπέλα είναι ένας από τους δύο ευρωβουλευτές που αντιμετωπίζουν την άρση της νομικής ασυλίας του εν μέσω ισχυρισμών ότι πολιτικοί της ΕΕ δέχθηκαν χρήματα από το Κατάρ και το Μαρόκο. Ο Ταραμπέλα έχει επανειλημμένα επιμείνει στην αθωότητά του κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το Qatar Gate.
«Δήλωσε ότι έλαβε αυτή την απόφαση υπό τις παρούσες συνθήκες προς το συμφέρον της καλής συνέχισης των δραστηριοτήτων της DARP», έγραψε η Χάνα Νόιμαν, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων που προεδρεύει της DARP, σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τα μέλη της αντιπροσωπείας.
Ο Ταραμπέλα είχε ήδη αποβληθεί από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) του Κοινοβουλίου, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βαλλονίας του είχε προηγουμένως ανακαλέσει την ιδιότητα του μέλους.
Η απόφαση του Ταραμπέλα να παραιτηθεί από την DARP έρχεται μία ημέρα μετά την οριστική παραίτηση της συναδέλφου του νομοθέτη του S&D, Μαρία Αρένα, από τον ρόλο της ως προέδρου της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα - λίγες ώρες αφότου το POLITICO ανέφερε ότι απέτυχε να δηλώσει ένα πληρωμένο ταξίδι στο Κατάρ.
- Έφτασε στην Ελλάδα η μετάλλαξη «Κράκεν»: Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν - Έξαρση των λοιμώξεων στη χώρα
- Κυβερνητικός «πονοκέφαλος» για Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ: Η διαφοροποίηση Σαμαρά και το ερώτημα για το ποια και πόσα «γαλάζια» στελέχη θα πάνε στην κηδεία
- Οι τράπεζες θα αποζημιώνουν τους καταναλωτές που έχουν πέσει θύμα απάτης: Τι θα ισχύει με τις περιπτώσεις κλοπής καρτών
- Οι ταινίες της εβδομάδας: Το σκληρό δράμα «Ο Όρκος του Παμφίρ» και ο Φατίχ Ακίν σαρκάζει τους ναζιστές
- «Καίει» η ακρίβεια: Ποια τρόφιμα είχαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις τον Δεκέμβρη
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!