Κόσμος|19.01.2023 16:43

Ο Ζελένσκι δηλώνει πως δεν είναι βέβαιος ότι ο… Πούτιν ζει: Συζητήσεις από τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου και απάντηση Κρεμλίνου

Newsroom

Σε μια δήλωση που αν μη τι άλλο προκάλεσε πλήθος συζητήσεων προχώρησε κατά την τοποθέτησή του στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Ζελένσκι ανέφερε πως… δεν είναι απολύτως βέβαιος πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν «είναι ζωντανός».

«Δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε ποιον να μιλήσω και για ποιο θέμα. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος μερικές φορές εμφανίζεται με φόντο ” chroma key” είναι πραγματικά αυτός», απάντησε ο Ζελένσκι όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών.

Το chroma key στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, είναι μια τεχνική οπτικών εφέ που χρησιμοποιείται για την αλλαγή του φόντου στο θέμα ενός βίντεο. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Πούτιν τη χρησιμοποιεί για τις τηλεοπτικές δημόσιες υποχρεώσεις του, ώστε  να φαίνεται ότι επισκέπτεται μέρη, ενώ στην πραγματικότητα παραμένει σε ασφαλές μέρος.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ουκρανία έκανε τα πάντα για να απελευθερώσει τα εδάφη της μέσω της διπλωματίας, αλλά δεν τα κατάφερε. «Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν είναι ακόμη ειρήνη. Θα πρέπει να αναγνωριστεί και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε επανειλημμένα τους εταίρους να παράσχουν στη χώρα περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό, προσθέτοντας ότι η ουκρανική αεράμυνα παραμένει ένα αδύναμο σημείο με μια άλλη σειρά ρωσικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη να είναι πιθανό να ξεκινήσει σύντομα.

Η απάντηση Πεσκόφ

«Ο Πούτιν ζει και θα ζει» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνο , Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας στον Ουκρανό Πρόεδρο, μετέδωσε το πρακτορείο Tass.

«Είναι σαφές ότι τόσο η Ρωσία όσο και ο Πούτιν είναι και για τη σημερινή Ουκρανία και για τον Ζελένσκι ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι σαφές ότι ο κ. Ζελένσκι θα προτιμούσε να μην υπάρχουν ούτε Ρωσία ούτε Πούτιν» είπε ο Πεσκόφ, κληθείς από το Tass να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ουκρανού ηγέτη.

Ο Πεσκόφ είπε ότι όσο πιο γρήγορα το Κίεβο δείξει προθυμία να λάβει υπόψη τις απαιτήσεις της Μόσχας, τόσο πιο γρήγορα θα τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΡωσίαΒλαντίμιρ ΠούτινπόλεμοςΟυκρανίαΒολοντιμίρ Ζελένσκιειδήσεις τώρα