Κόσμος|22.01.2023 22:46

Πυροβολισμοί στο Λος Άντζελες: Νεκρός εντοπίστηκε ο ύποπτος του μακελειού με τους 10 νεκρούς

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Πυροβολισμοί στο Λος Άντζελες/ ΑP
Πυροβολισμοί στο Λος Άντζελες/ ΑP

Νεκρός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ο πιθανός ύποπτος του μακελειού στο Λος Άντζελες, ο οδηγός του λευκού βαν, ύστερα από δύο κι επιπλέον ώρες προσπαθειών της αστυνομίας γύρω από το σημείο όπου βρισκόταν το όχημα. Ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για τον ένοπλο όπως επίσης δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν τελικά ήταν αυτός που άνοιξε πυρ.

Ασιατική καταγωγής ο δράστης

Ο ύποπτος σύμφωνα με το σερίφη ήταν ένας "άνδρας ασιατικής καταγωγής". 

«Αυτή την ώρα, η πολύ προκαταρκτική μας περιγραφή είναι αυτή ενός άνδρα ασιατικής καταγωγής», δήλωσε νωρίτερα ο σερίφης Ρόμπερτ Λούνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μόντερεϊ Παρκ, πόλη της οποίας η πλειονότητα των κατοίκων είναι ασιατικής καταγωγής.

Ο δράστης πιστεύεται ότι είναι από 30 έως 50 ετών, βάσει της περιγραφής αυτοπτών μαρτύρων, δήλωσαν αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου.

Οι αρχές ερευνούν ακόμη το κίνητρο της επίθεσης.

Η επίθεση σημειώθηκε νωρίτερα, κοντά σε χώρο όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι για τον εορτασμό της κινεζικής πρωτοχρονιάς. Μια μάρτυρας δήλωσε πως οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μετά το τέλος του φεστιβάλ.

Η κατάσταση των δέκα τραυματιών από τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Μόντερεϊ Παρκ, στην Καλιφόρνια, είναι από σταθερή έως κρίσιμη, δήλωσε ο σερίφης προσθέτοντας ότι πέντε γυναίκες και πέντε άνδρες σκοτώθηκαν στην σφαγή, οι ηλικίες τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αστυνομικές και πυροσβεστικές μονάδες να κατακλύζουν μια περιοχή στη λεωφόρο Garvey και να περιθάλπουν θύματα.

ειδήσεις τώραπυροβολισμοίΚαλιφόρνιαΛος Άντζελες