Κόσμος|28.01.2023 22:00

Σεισμός στην Τουρκία: Κοντά στα 6 Ρίχτερ η δόνηση - Καταστράφηκαν σπίτια

Newsroom

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε το Σάββατο στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με το Ιράν, καταστρέφοντας σπίτια σε μια κύρια επαρχιακή πόλη του Ιράν, ανέφεραν ιρανικά μέσα ενημέρωσης και το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), όπως αναφέρει το Reuters.

«Το μέγεθος της καταστροφής ορισμένων σπιτιών και κτιρίων στην πόλη Χόι είναι σχετικά υψηλό», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων YJC ο εκπρόσωπος των ιρανικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Μοτζτάμπα Χαλέντι.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 5,6 βαθμών και έγινε σε βάθος 10 χιλιομέτρων, ανέφερε η EMSC. Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 βαθμών και σημειώθηκε κοντά στην πόλη Χόι στην επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν.

Ιρανοί αξιωματούχοι έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι ομάδες διάσωσης στάλθηκαν στην περιοχή και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας αξιωματούχος έκτακτης ανάγκης δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι χιονίζει σε ορισμένες από τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών και ότι υπήρξαν κάποιες διακοπές ρεύματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεισμός τώρασεισμόςΤουρκίαειδήσεις τώρα