Κόσμος|31.01.2023 23:36

Ετοιμάζει η Λιζ Τρας το πολιτικό της come back με όργανο - έκπληξη; Τα παρασκήνιο των επαφών της με τους Ρεπουμπλικάνους

Newsroom

Το πολιτικό της come back φαίνεται ότι επεξεργάζεται η Λιζ Τρας μετά τη σύντομη θητεία της στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας.

Η Λιζ Τρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, όπου είχε επαφές με στελέχη των ρεπουμπλικάνων.

Φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στους συναδέλφους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ότι παραμένει αποφασισμένη να βγάλει από την οικονομική στασιμότητα τη Βρετανία κι ότι δεν πιστεύει ότι Ρίσι Σουνάκ είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τη «δουλεία».

Η Τράς, παράλληλα, ανακάλυψε έναν νέο φορεά που κέρδισε τον θαυμασμό της : την επιτροπή μελετών των ρεπουμπλικάνων, που λειτουργεί ως ιδεολογική άγκυρα για πολιτικές τους και ειδικεύεται σε πολιτικές που για τη συρρίκνωση της παρουσίας του κράτους.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της επιτροπής Κέβιν Χαρν, φέρεται να του εκμυστηρεύτηκε ότι επιθυμεί να ιδρύσει ένα αντίστοιχο όργανο στη Βρετανία. Η βρετανή πολιτικός αυτοσχεδιάζοντας είπε ότι θα μπορούσε να πάρει την ονομασία «Ομάδα για την Ανάπτυξη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρίσι ΣούνακΛιζ Τραςειδήσεις τώραΒρετανία